این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۱۴۳-۱۵۵

عنوان فارسی اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه ذرات سنگ آهک بر ویژگی‌های تولیدی و سختی استخوان درشت نی در جوجه ‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه ذرات سنگ آهک بر ویژگی‌های تولیدی و سختی استخوان درشت نی، آزمایشی با استفاده از 384 قطعه جوجه گوشتی انجام گرفت. جوجه‌ها تا هفت روزگی با یک جیره آغازین تجارتی تغذیه، و سپس به طور تصادفی به 64 گروه شش قطعه‌ای تقسیم شدند، به گونه‌ای که از نظر میانگین وزن بدن میان گروه‌ها اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (4/5± 2/82 گرم). از روز هشتم تیمارهای آزمایشی به جوجه‌ها اختصاص یافت. تیمارها شامل نوع منبع کلسیمی (سنگ آهک و پوسته صدف)، سطح کلسیم (100 و 85 درصد سطح تـوصیه شده NRC) و اندازه ذرات سنگ آهک ریز (کوچک‌تر از 15/0 میلی‌متر)، متـوسط (3/0 تا 18/1 میلی‌متر) و درشت (18/1 تا 75/4 میلی‌متر) بودند. نتایج نشان داد که درصد ابقای ظاهری فسفر در سنین 21 و 56 روزگی، مقدار خاکستر، ماده خشک و طول و ضخامت استخوان درشت نی در سن 56 روزگی، در جوجه‌های تغذیه شده با سنگ آهک بیشتر از گروه‌های تغذیه شده با پوسته صدف بود (05/0>P) سطح کلسیم 85 درصد توصیه شده NRC، در برابر سطح کلسیم 100 درصد NRC، به گونه معنی‌داری غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذایی را، به ویژه در دوره آغازین کاهش (001/0>P) ، و درصد ابقای ظاهری کلسیم را در سنین 21 و 42 روزگی افزایش داد (05/0>P) سطح کلسیم معادل 100 درصد NRC در مقایسه با سطح کلسیم 85 درصد NRC، درصد ابقای ظاهری فسفر را در سنین 21 و 42 روزگی و ضخامت استخوان درشت نی را در سنین 56 روزگی (01/0>P) و مقدار ماده خشک، مقدار و درصد خاکستر استخوان درشت نی را در سن 42 روزگی به طور معنی‌داری افزایش داد (05/0>P) ذرات سنگ آهک در اندازه درشت و متوسط، در مقایسه با ذرات ریز، مقدار غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذایی را، به ویژه در دوره آغازین، کاهش معنی‌داری دادند. ذرات متوسط سنگ آهک در سطح کلسیم 85 درصد NRC، و ذرات درشت در سطح کلسیم 100 درصد NRC، به طور معنی‌داری معیارهای مربوط به رشد و آهکی شدن استخوان درشت نی و درصد ابقای ظاهری کلسیم و فسفر را افزایش دادند (05/0>p) در سطح کلسیم 85 درصد NRC، اندازه‌ی ذرات درشت و متوسط سنگ آهک در مقایسه با ذرات ریز آن، به گونه معنی‌داری درصد جوجه‌های مبتلا به فلجی پا را کاهش دادند (05/0>P) .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Source and Level of Dietary Calcium and Limestone Particle Size on the Performance and Tibia in Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was carried out on 384 7d old commercial broiler chicks (Lohman) to study the effect of changes in source and level of dietary calcium and limestone particle size on the performance and tibial growth and calcification of broiler chicks. From day 1 to day 7, the chicks were fed with the commercial basal diet. On day 7, the chicks were weighted and randomly assigned to 64 groups, six chicks of similar body weight (82.2±5.4) per group. Each of the eight experimental diets was fed to eight groups of chicks for an experimental period of 49 days. Two calcium sources (oyster shell and limestone), two calcium levels (100% NRC and 85% NRC) and three particle sizes of limestone [ground (less than 0.15 mm), medium (0.6 to 1.18 mm) and coarse (1.18 to 4.75 mm)] were added to diets with the same energy based on a Randomized Complete Design, in which levels of calcium were nested into calcium sources. Particle sizes were nested into calcium sources and levels. Limestone significantly increased phosphorus retention (in percentage of phosphorus ingestion) at the age of 21 and 56 days and increased tibial length, dry weight and ash weight at 56 days. Calcium level of 85% NRC significantly decreased feed intake and feed conversion, especially during the starter, and increased calcium retention (in percentage of calcium ingestion) at 21 and 42 days. Phosphorus retention and cortical thickness of tibia at 21 and 42 days, tibial dry weight, ash weight and ash percentage at 42 day, were significantly increased with calcium level of 100% NRC. Coarse and medium particle sizes of limestone as compared to ground particle size, significantly improved feed intake and feed conversion, especially during the starter. Medium particle size of limestone with calcium level of 85% NRC and coarse particle size of limestone with calcium level of 100% NRC, significantly improved tibia ossification characteristics and increased calcium and phosphorus retention. By using calcium level of 85% NRC, coarse and medium particle sizes of limestone compared to ground particle size, significantly diminished percentage of leg abnormalities.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم زهروی | m. zohravi


حسن نصیری مقدم | h nassiri moghadam


فریدون افتخاری شاهرودی | f eftekhari shahroodi


محسن دانش مسگران | m danesh mesgaran



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-71&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات