این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۲۰۱-۲۱۱

عنوان فارسی تأثیر رژیم غذایی و مدت ذخیره‌ سازی بر طول عمر و کارایی زنبور پارازیتویید Encarsia formosa Gahan
چکیده فارسی مقاله با توجه به اهمیت و توانایی زیاد زنبور پارازیتویید (Encarsia formosa Gahan (Hymenoptera: Aphelinidae در کنترل مگس سفید گلخانه (Trialeurodes vaporariorum Westwood (Homoptera: Aleyrodidae، تأثیر رژیم‌های غذایی گوناگون، و نیز ذخیره‌سازی پارازیتویید فوق در دمای کم، بر طول عمر و کارایی آن بررسی گردید. اختلاف میانگین طول عمر این پارازیتویید میان تیمارهای محلول 15% آب و عسل، محلول 10% آب و عسل، محلول 15% ساکارز و عسلک مگس سفید گلخانه از یک سو، با تیمارهای آب مقطر و شاهد (بدون آب و ماده غذایی) از سوی دیگر، در سطح 1% معنی‌دار بود. تغییر در غلظت محلول آب و عسل به میزان 5%، تأثیری در طول عمر پارازیتویید نداشت. نبودن اختلاف معنی‌دار بین میانگین تیمارهای عسلک و ساکارز 15% احتمالاً به خاطر تشابه نسبی این دو ماده از نظر ارزش غذایی است. ذخیره‌سازی پوره‌های پارازیته مگس سفید گلخانه حاوی شفیره‌های 1-2 روزه پارازیتویید در دمای 1± 8 درجه سانتی‌گراد بر درصد خروج و کارایی زنبورهای حاصل تأثیر داشت. چهار تیمار، شامل شفیره‌های زنبور درون پوره‌های سن چهارم مگس سفید گلخانه در دمای 1± 8 درجه سانتی‌گراد بـرای مدت 5، 15، 25 و 35 روز ذخیره شدند. تـیمار شاهد شامل شفیره‌هـایی بـود کـه در دمای معمولی اتـاق (4± 24 درجه سانتی‌گراد) تا زمان خروج حشرات کامل پارازیتویید نگهداری می‌شد. پوره‌های میزبان توسط حشرات کامل پارازیتویید حاصل از تمام تیمارها پارازیته شدند. میانگین شمار پوره‌های پارازیته در تیمارهای 5 و 15 روز شاهد، در سطح آماری 1% اختلاف معنی‌دار نشان نداد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پارازیتویید، رژیم غذایی، ذخیره‌ سازی ، کارآیی

عنوان انگلیسی The Effect of Different Diets and Storage Period of Encarsia formosa Gahan on its Longevity and Efficiency
چکیده انگلیسی مقاله Regarding the importance and high potential of Encarsia formosa Gahan (Hymenoptera: Aphelinidae) for control of the greenhouse whitefly, Trialeurodes vaporariorum Westwood (Homoptera: Aleyrodidae), the effect of different diets and storage of the parasitoid at low temperatures on its longevity and efficiency was studied. The average longevity of the parasitoid on different diets including honey-syrup 15%, honey-syrup 10%, sucrose syrup 15%, honeydew of whitefly were significantly different at 1% from distilled water and control (without water and food) treatments. Change in honey-syrup concentration at a range of 5% did not affect the longevity of the parasitoid. The honeydew and sucrose-syrup treatments were not significantly different. This was probably due to the relative similarity of food quality of these two diets. Storage of host parasitized nymphs containing pupae of 1-2 days-old of E. formosa at 8±1°C affected the emergence rate and efficiency of adult parasitoids. Four treatments including the pupae of parasitoids in 4th nymphal instars of the greenhouse whitefly were stored at 8±1°C for 5, 15, 25 and 35 days. Control treatment included pupae of parasitoid that were held at room temperature, 24±4°C. Host nymphs were parasitized by the parasitoids emerging from all treatments. The average parasitized nymphs by parasitoids emerging from 5, 15 days and control treatments were not significantly different at 1 %.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Parasitoid, Diet, Storage period, Efficiency.

نویسندگان مقاله بیژن حاتمی | b. hatami


حسن قهاری | h. ghahari



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-77&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات