این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۲۵-۱۳۵

عنوان فارسی اثر غلظت انرژی و مواد مغذی جیره برعملکرد جوجه های آمیخته گوشتی آرین
چکیده فارسی مقاله اثر سطوح مختلف انرژی جیره بر عملکرد جوجه‌های آمیخته گوشتی آرین و نیز بازدهی اقتصادی جیره‌ها در دو آزمایش مشابه بررسی گردید. آزمایش‌ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، با پنج جیره و دو جنس انجام گرفت. جیره‌های غذایی به ترتیب محتـوی 2800، 2900، 3000، 3100 و 3200 کیلوکالری انـرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم برای دوره آغازین (0-4 هفتگی) و 2900، 3000، 3100، 3200 و 3300 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم برای دوره رشد (4-7 هفتگی) بودند. نسبت انرژی قابل متابولیسم به مواد مغذی در تمام جیره‌ها ثابت نگهداشته شد. آزمایش اول در فصل تابستان و آزمایش دوم در فصل پاییز اجرا گردید. در هر دو آزمایش، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی با افزایش تراکم انرژی در جیره بهبود یافت (01/0>P)میزان مصرف خوراک فقط در تابستان تحت تأثیر نوع جیره واقع شد (01/0>P) ، به طوری که جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌های حاوی پایین‌ترین سطح انرژی، خوراک کمتری نسبت به سایر گروه‌های آزمایشی مصرف نمودند. هم‌چنین، نسبت چربی محوطه شکمی به وزن لاشه جوجه‌ها، فقط در آزمایش اول تحت تأثیر نوع جیره واقع شد، و در جیره حاوی پایین‌ترین سطح انرژی کمتر از سایر گروه‌ها بوده است (01/0>P) .هزینه خوراک مصرف شده به ازای تولید هر کیلو مرغ زنده در هر دو نوبت آزمایش، بـه طور معکوس تحت تأثیر نـوع جیره غذایی قرار گرفت (01/0>P) ، به طوری که با کاهش تراکم انرژی جیره، بازده اقتصادی افزایش یافت. برتری جنس نر به لحاظ افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، ذخیره کمتر چربی در محوطه شکمی و هزینه کمتر خوراک به ازای تولید یک کیلو وزن زنده در هر دو آزمایش معنی‌دار بوده است (01/.0>P).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Impact of Dietary Energy and Nutrients Concentration on the Performance of Arian Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله Two experiments were conducted to investigate the effect of dietary energy levels on the performance of Arian broiler chicks. Trial 1 was performed in summer and trial 2 in fall. Both experiments were accomplished in 5×2 factorial designs, involving 5 levels of dietary metabolizable energy and two sexes. Each of the 10 resulting treatments was replicated 4 and 3 times in trials 1 and 2, respectively. The metabolizable energy contents in diets number 1 to 5 were 2800, 2900, 3000, 3100 and 3200 Kcal/kg for starter (0-4 weeks) period and 2900, 3000, 3100, 3200 and 3300 Kcal/kg for grower (4-7 weeks) period, respectively. The ratios of energy to each nutrient were the same for all diets in each stage of the experiments. In both experiments, body weight gain and feed conversion ratio improved significantly (P< 0.01) when diets with higher levels of energy were consumed. Feed intake was affected (P< 0.01) by the dietary energy content only in summer (trial 1) resulting from the reduced intake of chicks fed with the lowest energy level. Abdominal fat percentage was decreased (P< 0.01) in chicks fed with the lowest energy diet in summer. In both experiments, the cost of the feed per unit of live body weight was reduced (P< 0.01) in accordance with the reduction in diet density. As expected, body weight gain, feed conversion ratio, abdominal fat and cost of the feed per unit of live body weight for male chicks were significantly better than the same values for females (P< 0.01).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله همایون ظهیرالدینی | h. zahiraddini


سید رضا میرایی آشتیانی | s r mirai ashtiani


محمود شیوازاد | m. shivazad


علی نیکخواه | a. nikkhah



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-192&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات