این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۴۷-۱۵۶

عنوان فارسی بررسی تاثیر سطوح مختلف کلسیم و ویتامین D۳ بر صفات کیفی پوسته تخم مرغ
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر پنج سطح 06/3، 23/3، 4/3، 57/3 و 74/3 درصد کلسیم و سطح 2000، 2200 و 2400 واحد بین‌المللی ویتامین D3 در کیلوگرم جیره، بر صفات کیفی پوسته تخم مرغ به اجرا در آمد. آزمایش در یک طرح کاملاً تصادفی، در چارچوب آزمایش فاکتوریل 3×5، که جمعاً 15 تیمار آزمایشی را تشکیل دادند، صورت گرفت. تعداد 240 قطعه مرغ 26 هفته‌ای لگهورن سفید از سویه‌ های‌لاین W36 به 60 واحد آزمایشی تقسیم شدند، به طوری که هر تیمار چهار تکرار داشت. مدت آزمایش 90 روز بود. در پایان آزمایش مرغ‌ها 38 هفته سن داشتند. نتایج نشان داد که افزایش کلسیم جیره سبب افزایش معنی‌داری (05/0>P) در مقاومت پوسته، ضخامت پوسته و درصد پوسته شد. در سطح 06/3 درصد کلسیم، کلسیم پوسته به طور معنی‌داری (05/0>P) افزایش یافت، اما کلسیم جیره اثر معنی‌داری بر درصد خاکستر پوسته نداشت. ویتامین D3 اثر معنی‌داری بر درصد خاکستر و کلسیم پوسته نداشت، اما مقاومت پوسته، ضخامت و درصد پوسته به طور معنی‌داری (05/0>P) با سطح 2400 واحد بین‌المللی در کیلوگرم جیره افزایش یافتند. مقدار کلسیم پلاسما به طور معنی‌داری (05/0>P) با افزایش ویتامین D3 افزایش نشان داد. اثر متقابل کلسیم و ویتامین D3 بر مقاومت پوسته، ضخامت پوسته، درصد پوسته و کلسیم پلاسما معنی‌دار بود (05/0>P) هم‌بستگی معیارهای کیفی پوسته و معیارهای خون نیز با کلسیم و ویتامین D3 جیره معنی‌دار بود (05/0>P).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلسیم، ویتامین D3 ، کیفیت پوسته

عنوان انگلیسی Effect of Different Levels of Calcium and Vitamin D3 on Eggshell Quality Traits
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was carried out to study the effect of different levels (3.06, 3.23, 3.4, 3.57 and 3.74%) of calcium and vitamin D3 (2000, 2200 and 2400 IU/kg diet) on eggshell quality of laying hens. In a completely randomized design and in a 5×3 (15 treatments) factorial arrangement, two hundred and forty (240) white leghorn laying hens, strain Hy-Line W36 and 26 weeks old, were divided into 60 replicates, four hens per replicate. The experimental period lasted 90 days until the hens were 38 weeks of age. The results indicated that shell strength, shell thickness and shell percentage increased significantly (P< 0.05) at 3.06% Ca level. Calcium levels had no effect on ash shell percentage. Vitamin D3 did not have a significant (P< 0.05) effect on ash shell percentage and calcium shell, but shell strength, shell thickness and shell percentage significantly (P< 0.05) increased at 2400 IU/kg diet vitamin D3. Only plasma calcium raised significantly (P< 0.05) due to the added vitamin D3. Interaction between vitamin D3 and calcium on shell strength, shell thickness, shell percentage and plasma calcium were significant (P< 0.05). Correlation between egg shell quality parameters and blood parameters with calcium and vitamin D3 was significant (P< 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Calcium, Vitamin D3, Eggshell quality.

نویسندگان مقاله محسن افشارمنش | m. afsharmanesh


جواد پور رضا | j. pourreza


عبدالحسین سمیع | a. samie



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-194&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات