این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۸۱-۱۹۳

عنوان فارسی ساخت و ارزیابی چرخ فلک بادی جدید برای کمباین غلات
چکیده فارسی مقاله سالیانه مقدار زیادی گندم به عنوان اصلی‌ترین منبع غذایی و فراورده استراتژیک، در ایران در مراحل کاشت، داشت، برداشت، جابه‌جایی، نگهداری و نهایتاً در مرحله تغییر و تبدیل و مصرف از بین می‌رود. بنابراین، لازم است با به‌کارگیری دانش کشاورزی و به‌زراعی، بهبود مدیریت و برنامه‌ریزی کاشت و داشت محصول و نیز اصلاح و بهینه‌سازی ساختمان ادوات و ماشین‌ها، افت مزرعه‌ای این محصول اساسی را کاهش داد. پژوهش حاضر در زمینه طراحی، ساخت و ارزیابی یک جایگزین جدید برای چرخ فلک مکانیکی کمباین غلات می‌باشد که چرخ فلک بادی نامیده شده است، و وظیفه آن مانند جرخ فلک مکانیکی، هدایت خوشه گندم به سمت تیغه‌های برش می‌باشد. به منظور ارزیابی این طرح جدید، آزمون‌های آزمایشگاهی و مزرعه‌ای صورت گرفت. در آزمون آزمایشگاهی، سرعت باد خروجی از دهانه یک پنکه انتخابی تا فاصله چهل سانتی‌متری از آن، با فواصل ده سانتی‌متری و در سرتاسر عرض دهانه پنکه اندازه‌گیری شد. نتایج آزمون به صورت نمودار توزیع جریان باد ارایه گردید. بر پایه این نتایج تعداد 13 پنکه برای کمباین با عرض برش 14 فوت (3/4 متر) مناسب تشخیص داده شد. نتایج آزمون‌های مزرعه‌ای عملکرد دو نوع چرخ فلک بادی و مکانیکی نشان می‌دهد که تلفات چرخ فلک بادی هنگام برداشت به سبب برخورد نداشتن مستقیم با خوشه و اعمال کمترین ضربه به محصول، کمتر از نوع مکانیکی است. با افزایش سرعت پنکه، تلفات محصول به صورت خطی افزایش می‌یابد. آزمون مزرعه‌ای در سرعت‌های دورانی 2247، 2503، 2860، 3218 و 3932 دور در دقیقه و امتداد خروجی باد (از دهانه پنکه) 10، 20 و 30 درجه نسبت به افق انجام پذیرفت. با توجه به تحلیل آماری طرح بلوک کاملاً تصادفی توسط مقایسه توکی (پانزده تیمار و شش نمونه در هر تیمار)، در سطح 5% اختلاف معنی‌داری از نظر تلفات محصول در این زوایا، میان چرخ فلک بادی و مکانیکی وجود داشت. بر پایه نتایج به دست آمده، جهت وزش باد پنکه 20 درجه و سرعت دورانی آن در دامنه 2503 تا 2860 دور در دقیقه توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Manufacturing and Evaluation of a New Pneumatic Air Reel for Combine Harvesting
چکیده انگلیسی مقاله Wheat as a main food source is partly lost in different ways such as planting, harvesting, storage and even in consumption processes. This calls for attention to reducing these losses through application of the results from agricultural research, use of new farming practices, improvements in management system and repair and renewal of farm machinery. The present study considers the design, development and evaluation of a new pneumatic air reel system as a replacement for the conventional mechanical reel. To evaluate the new system, laboratory and field tests were conducted. In the laboratory tests, the air velocity was measured along the fan outlet width at a 10 centimeter interval from the outlet to 40 centimeters away from it, and corresponding curves of air velocity distribution along the fan outlet width were drawn. On the basis of the results, 13 fans were calculated to be required on the cutting platform of a 14-foot (4.3 meter) combine. The results from the field tests of mechanical and air reels show that grain losses of air reel during harvesting are less than those of the mechanical reel because the air reel has no mechanical contact with the crop and applies less shock on plant stem than the mechanical reel. According to the results, grain losses increased linearly with increasing fan speed. In addition to the change of fan speed (2247, 2503, 2860, 3218 and 3932 RPM), three air discharge directions of 10, 20 and 30 degrees from horizontal line were examined. According to the data analysis in Randomized Complete Block Design (RCBD) through Tukey’s procedure (15 treatments and 6 samples in each treatment), there were significant differences between grain loss at these directions and mechanical reel at a level of 5%. A wind direction of 20 degrees and fan speeds of 2503 to 2860 RPM are recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید مهدی نصیری | s m nassiri


محمد لغوی | m. loghavi


جواد جعفری فر | j. jafarifar



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-197&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات