این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۴۹-۱۶۰

عنوان فارسی بررسی توان پرواری گوسفندان نایینی با استفاده از جیره های حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین
چکیده فارسی مقاله نود بره نایینی با میانگین وزن اولیه 9/2 ± 89/29 کیلوگرم، در یک طرح بلوک‌های کامل تصادفی به روش فاکتوریل، با 9 جیره غذایی به مدت 92 روز تغذیه شدند. جیره‌ها شامل سه سطح 2، 25/2 و 5/2 مگاکالری انرژی قابل متابولیسم در هر کیلوگرم ماده خشک، و هر سطح انرژی شامل سه سطح 7/11، 2/13 و یا 7/14 درصد پروتئین خام بود. نتایج آزمایش نشان داد که بره‌های تغذیه شده با جیره‌های پرانرژی و دارای انرژی متوسط، نسبت به گروه‌های تغدیه شده با جیره‌های کم‌انرژی، خوراک بیشتری مصرف نمودند. میانگین وزن زنده در انتهای دوره، و افزایش وزن روزانه بره‌های تغذیه شده با جیره‌های پرانرژی، متوسط‌انرژی و کم‌انرژی، به ترتیب 1/41، 3/38 و 5/34 کیلوگرم و 162، 2، 124 و 74 گرم در روز بود، که بین سه سطح انرژی جیره اختلاف معنی‌دار (05/0>P) دیده شد. گروه مصرف‌کننده غذای پرانرژی از ضرایب تبدیل خوراک بهتری (3/8) نیز نسبت به گروه‌های مصرف‌کننده متوسط‌انرژی و کم‌انرژی (به ترتیب 4/10 و 3/14) برخوردار بود. افزایش انرژی جیره باعث بهبود معنی‌دار (05/0>P) بازدهی انرژی و پروتئین جیره گردید. درصد لاشه سرد و درصد گوشت لخم نسبت به وزن زنده، و عمق ماهیچه راسته نیز به طور معنی‌داری (05/0>P) با افزایش انرژی جیره بهبود یافت، اما افزایش درصد دنبه و درصد چربی لاشه را به دنبال داشت. درصد استخوان و خاکستر لاشه تحت تاثیر انرژی جیره قرار نگرفت. افزایش پروتئین جیره باعث بهبود بازده پروتئین و افزایش درصد گوشت لاشه گردید، اما درصد پروتئین لاشه را به طور معنی‌داری کاهش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of Growth Potential of of Naieni Lambs Fed with Rations of Different Levels of Energy and Protein
چکیده انگلیسی مقاله The objectives of this study include the determination of the growth potential of Naeini lambs when fed with diets varying in energy and protein concentrations and also an investigation of the influence of level of energy and/or protein intake on carcass characteristics and composition. Ninety Naeini weather lambs (initial live weight 29.89 ± 2.9 kg) were used in a 92-day feeding experiment. Animals were blocked to each of nine dietary treatments. Diets contained either 2, 2.25 or 2.5 Mcal ME/Kg DM and 11.7, 13.2 or 14.7% CP diets were fed in a 3 × 3 factorial arrangement in randomized complete blocks. Lambs fed with high energy diets consumed significantly more feed (P< 0.05) than lambs given the medium (ME) or low energy (LE) diets. The average final body weight and daily weight gain for lambs fed with HE, ME and LE diets were 41.4, 38.3, 34.5 Kg and 162, 124, 74 g/d, respectively, which were significantly different (P< 0.05). Feed conversion ratio in HE group was significantly lower (8.3) than ME (10.4) or LE (14.3) groups. Energetic efficiencies and protein efficiencies were better for HE than for ME and LE diets. Increasing dietary energy significantly (P< 0.05) improved energy and protein efficiencies of the diets. Dressing percentage, lean meat and eye muscle depth were significantly (P< 0.05) improved with increasing levels of energy in the diet, but also increased dissectible fat. No significant changes were observed in bone percentage and body ash due to any changes in dietary energy. As the protein level of rations increased, feed conversion ratio and carcass meat percentage increased, but carcass protein percentage decreased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیر داور فروزنده | a. foroozandeh


عبدالحسین سمیع | a h samie


غلامرضا قربانی | g r ghorbani



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-232&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات