این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۶۱-۱۷۳

عنوان فارسی بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن، مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری ، با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد
چکیده فارسی مقاله بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی سیب‌زمینی (.Solanum tuberosum L) به منظور نگهداری و فناوری آن بسیار با اهمیت می‌باشد، که از مهم‌ترین آنها می‌توان به مقدار قندهای شیرین و اسیدهای آلی سیب‌زمینی، در ابتدا و طی مدت انبارداری اشاره نمود. البته باید توجه داشت که در این میان، میزان قندهای احیاکننده (گلوکز و فروکتوز) سیب‌زمینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مطالعه سه رقم سیب‌زمینی مورن، مارفونا و آگریا تهیه، و به صورت خشک تمیز شد. میزان ماده خشک و چگالی آنها تعیین گردید. سپس غده‌ها در دمای چهار درجه سانتی‌گراد با رطوبت نسبی 85 درصد، به مدت 15 هفته انبار، و سپس به مدت چهار هفته در درجه حرارت اتاق ( 1±25 C°) نگهداری شد. طی زمان نگهداری، میزان قندهای ساکارز، گلوگز و فروکتوز نمونه‌های سیب‌زمینی به صورت هفتگی، هم‌چنین میزان اسیدهای آلی ستیریک، دی‌مالیک و دی‌پیروگلوتامیک به صورت ماهیانه، با استفاده از کروماتوگرافی با کارایی زیاد تعیین گردید. نتایج به دست آمده از طرح کاملاً تصادفی با نمونه‌برداری، و مقایسه میانگین‌ها با تست دانکن آنالیز شد. میزان کل قندهای احیاکننده و اسیدهای آلی غده‌های سیب‌زمینی، طی 15 هفته انبارداری در چهار درجه سانتی‌گراد افزایش معنی‌دار، و بعد از نگهداری در درجه حرارت اتاق کاهش معنی‌داری نشان داد. میزان قندهای احیاکننده رقم آگریا در ابتدای انبارداری، بعد از دوران انبارداری، و پس از نگهداری در درجه حرارت اتاق کمتر از ارقام مورن و مارفونا بود. با توجه به این که رقم آگریا دارای بیشترین میزان ماده خشک و کمترین مقدار ماده قندی احیاکننده می‌باشد، این رقم می‌تواند در صنعت چیپس یا پودر سیب‌زمینی مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی HPLC Determination of Sugars and Organic Acids in Potato Cultivars (Moran, Marfona and Agria) During Storage in Isfahan Province
چکیده انگلیسی مقاله Physicochemical characteristics of potato (Solanum tuberosum L.) are very important for storage and processing qualities. The amount of reducing sugars (glucose and fructose) and organic acids at harvest, during and after storage is the most important factor. In this study, three potato cultivars (Moran, Marfona and Agria) were collected, dry cleaned and graded into three sizes. They were analyzed for specific gravity and dry matter content. Potato tubers were stored at 4°C and about 85% R. H. for 15 weeks and then reconditioned at room temperature (25±l)°C for 4 weeks. During the storage period of tubers, sugars (sucrose, glucose and fructose) were analyzed on a weekly basis, but citric, D-malic and D-pyroglutamic were analyzed on a monthly basis by high performance liquid chromatography (HPLC). Data were analyzed statistically in a completely randomized design with sampling and Duncans multiple range test. The total sugar and organic acid contents of tubers significantly increased during the 15 weeks of storage at 4°C and decreased after reconditioning at room temperature. The size of tubers did not affect the accumulation of total sugars. Dry matter content and specific gravity of Agria tubers were higher than those of both Moran and Marfona. Also accumulation of reducing sugars was lower in Agria than in Moran and Morfona initially and after the storage and reconditioning periods. Therefore, Agria must be suitable for processing into chips or dry powder.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شهرام دخانی | s h dokhani


لادن ربیعی مطمین | l rabiei motmaen



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-175&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات