این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۱۱-۱۲
عنوان فارسی
تأثیر روش های آماده سازی بستر بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقدار آب مصرفی سه رقم برنج (Oryza sativa L.) در استان اصفهان
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر سه روش تهیه بستر نشاء و سه رقم برنج بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقدار آب مصرفی در هر هکتار، پژوهشی در سال 1386 در دو منطقه شامل ایستگاه شهید فزوه (مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان) و زرین شهر، بهصورت آزمایش کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. در این طرح سه روش تهیه بستر (روش سنتی، استفاده از غلتک و استفاده از روتیواتور) فاکتور اصلی و سه ژنوتیپ برنج (سازندگی، زایندهرود و لاین 2) فاکتور فرعی را تشکیل دادند. صفاتی که در این پژوهش اندازهگیری شدند عبارت بودند از: تعداد پنجه بارور، ارتفاع بوته، طول خوشه، عملکرد دانه، اجزای عملکرد و درصد پوکی دانه. در منطقه زرین شهر کاربرد روتیواتور در تمام ارقام استفاده شده نسبت به سایر ادوات (غلتک و روش سنتی) عملکرد بالاتری داشت. بالاترین مقدار عملکرد (8700 کیلوگرم در هکتار) با کاربرد روتیواتور و استفاده از لاین 2 در منطقه زرین شهر بهدست آمد. درصد ورس ساقه در منطقه زرین شهر، در روش استفاده از غلتک در بین ارقام مختلف، دامنهای از 15 تا 25 درصد داشت درحالیکه این دامنه برای ارقام مختلف در دو روش تهیه بستر سنتی و استفاده از روتیواتور از 35 تا 45 درصد متغیر بود. نتایج این پژوهش نشان داد اگرچه هر دو روش استفاده از روتیواتور و غلتک نسبت به روش سنتی تهیه بستر عملکردهای بالاتری داشتند اما روش استفاده از غلتک شهر بهترتیب با کاهش (31 و 24) و (32 و 33) درصدی آب مصرف شده در دو منطقه فزوه و زرین شهر نقش مؤثرتری در کاهش آب مصرفی در هر هکتار داشت. با توجه به میزان آب مصرفی، بهترتیب استفاده از غلتک و روتیواتور برای تهیه بستر نسبت به روش سنتی برتری دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پنجه زنی، شله زنی، ورس
عنوان انگلیسی
Effect of Bed Preparation Methods on Yield, Yield Components, and Amount of Water Used in Three Varieties of Rice (Oryza sativa L.) in Isfahan Province
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the effect of three methods of bed preparation on yield, yield components, and amount of water used in three rice cultivars, a study was carried out in two regions, including Fozve Research Station (Isfahan Agricultural Research Center) and Zarinshahr, using a split plot experiment based on a complete block design in three replications in 2007. Three bed preparation methods (conventional, using roller and rotivator) were assigned as main factors and three rice genotypes (Sazandegi, Zayandehrud, and Line2) as sub-factors. The number of fertile tillers, plant height, panicle length, grain yield, yield components and percentage of hollow grains were measured. In Zarinshahr area, using rotivator led to higher grain yield in all the cultivars, compared to using roller and traditional methods. In this study, the highest grain yield (8700 Kg ha-1) was obtained using rotivator and the line2 cultivar in Zarinshahr area. The stem lodging extent in Zarinshahr, with the use of rollers in all cultivars, ranged from 15 to 25 percent, while the range for different cultivars, in conventional methods of bed preparation and use of rotivator was variable from 35 to 45 percent. The results of this study showed that although using both methods of rotivator and roller had higher yield than conventional methods of bed preparation, the use of roller, with lower water consumption per hectare in two regions of the Zarinshahr and Fozve, was proven more effective in reducing consumption of water per hectare. Based on the amount of water consumed, the use of roller and rotivator for bed preparation seems superior to the conventional method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Tillering, Puddling, Lodging.
نویسندگان مقاله
احمد رمضانی | a. ramazani
agricultural and natural resources research center, isfahan, iran
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
امیر هوشنگ جلالی | a h jalali
agricultural and natural resources research center, isfahan, iran
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-211&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات