این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۳۵-۴۷
عنوان فارسی
عکسالعمل فتوسنتزی، تغذیهای و رویشی دو پایه مرکبات تحتتأثیر تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
پژوهش گلخانهای بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار سطح شوری شامل: شاهد (0 میلیمول)، 20، 40 و 60 میلیمول نمک کلرید سدیم و دو پایه بکرایی و نارنج سه برگ در سه تکرار با هدف بررسی مکانیزم تأثیر تنش شوری بر فاکتورهای فتوسنتزی، تغذیهای و رشدی پایههای مرکبات انجام پذیرفت. پس از 8 هفته از اعمال تیمار شوری فاکتورهای وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، طول ریشه، تعداد و سطح برگ، میزان کلروفیل کل برگ، میزان فتوسنتز، هدایت روزنهای، کارآیی مصرف آب، میزان سدیم، کلر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم در ریشه و برگ اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث کاهش فاکتورهای رویشی و فتوسنتزی در هر دو پایه میشود. این کاهش در نارنج سه برگ نسبت به بکرایی بیشتر بود. نتایج نشان داد که نارنج سه برگ در سطوح پایین شوری از طریق تجمع سدیم در ریشه، سدیم کمتری را به اندام هوایی انتقال داد. بکرایی در مقایسه با نارنج سه برگ در هر سه سطح شوری، کلر کمتری را در ریشه و برگ تجمع نمود. تیمار شوری باعث کاهش منیزیم، کلسیم و افزایش میزان پتاسیم در برگ در هر دو پایه گردید. پایه بکرایی در مقایسه با نارنج سه برگ با جذب و انتقال کمتر کلر و سدیم، حفظ بهتر شاخصهای فتوسنتزی و تغذیهای و جلوگیری از آسیب شدید به کلروفیل برگ تحمل بیشتری به تنش شوری نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلرید سدیم، کلروفیل، مرکبات، مکانیزم مقاومت به شوری
عنوان انگلیسی
Effects of Salinity Stress on Gas Exchange, Growth, and Nutrient Concentrations of Two Citrus Rootstocks
چکیده انگلیسی مقاله
A greenhouse study was undertaken to assess the salt tolerance of two citrus rootstocks, namely, Bakraii (Citrus sp.) and Trifoliate orange (Poncirus trifoliata). A factorial experiment through a completely randomized design (CRD) with three replications and four levels of salt including 0, 20, 40 and 60 mM NaCl was conducted. After eight weeks of treatment, number of leaves, plant height, leaf area, wet and dry weight of leaf, stem and root, length of root, chlorophyll content, net CO2 assimilation rate (ACO2), stomatal conductance (gs), transpiration (E) and water use efficiency (WUE) and ion concentrations were measured. Salinity decreased growth and net gas exchange. Trifoliate orange showed the most decrease in growth indices and net gas exchange compared with Bakraii. The ability to limit the transfer of sodium to leaves in low levels of salt was observed in Trifoliate orange, but this ability was not observed in high levels of salt. Results showed that accumulation of chloride in leaves and roots were less in Bakraii compared to the Trifoliate orange. The lower Cl- concentration in leaves of Bakraii than trifoliate orange suggests that the salinity tolerance of Bakraii is associated with less transport of Cl- to the leaves. Salinity increased K+ and decreased Mg2+ and Ca2+ concentrations in leaves of both rootstocks. It is proposed that salt stress effect on plant physiological processes such as changes in plant growth, Cl- and Na+ toxicity, and mineral distribution, decreases chlorophyll content and reduces the photosynthetic efficiency of these citrus species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
داوود خوشبخت | d. khoshbakht
college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
میترا میرزایی | m. mirzaei
college of agriculture, islamic azad univ., garmsar branch, garmsar, iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار (Islamic azad university of garmsar)
علی اکبر رامین | a a ramin
college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-213&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات