این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۸۹-۹۷
عنوان فارسی
اثرات محلولپاشی کلسیم و بور بر کیفیت میوه گلابی آسیایی رقم ‘KS۱۰’
چکیده فارسی مقاله
کلسیم و بور بهعنوان عناصر مهم تغذیهای نقشهای ویژهای را در فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاه و میوه بازی میکنند، که میتوان به استحکام دیواره سلولی و مشارکت در برخی از متابولیسمهای سلولی اشاره کرد. با توجه به اهمیت این دو عنصر، در این تحقیق اثر محلولپاشی با غلظتهای مختلف کلریدکلسیم (صفر، 5 و 7 در هزار) و اسید بوریک (صفر و 5 در هزار) در مرحله قبل از برداشت (در طی فصل رشد) روی میوه رقم ‘KS10’گلابی آسیایی در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد کلسیم و بور باعث بهبود صفات فیزیکی و شیمیایی میوه میشوند. تحت تأثیر تیمارها، در زمان برداشت سفتی میوه افزایش یافت و سرعت افزایش مواد جامد محلول کاهش یافت. اگرچه سه ماه پس از نگهداری میوهها در سردخانه سفتی میوه در تمامی تیمارها کاهش یافت، ولی میوههایی که بیشترین میزان کلسیم و بور را دریافت کردهاند کمترین میزان نرم شدن بافت را نشان دادند. کاهش مقدار فنل کل در مدت انبارداری در میوههای تیمار شده کمترین مقدار بود، در حالیکه میوههای شاهد بیشترین کاهش فنل کل را نشان دادند. بیشترین و کمترین میزان فعالیت پلی فنل اکسیداز بهترتیب در میوههای شاهد و تیمار شده بهدست آمد. نتایج این آزمایش نشان داد که میوههای محلولپاشی شده کیفیت و عمر انباری بالاتری نسبت به میوههای شاهد داشتند و علائم قهوهای شدن نسبتاً کمتری را نشان دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلی فنل اکسیداز، پلی فنل کل، سفتی بافت، قهوهای شدن داخلی
عنوان انگلیسی
Effect of Calcium and Boron Foliar Application on Fruit Quality in Asian Pear Cultivar ‘KS10’
چکیده انگلیسی مقاله
Calcium and boron as plant nutritional elements play major roles in plant physiological processes including regulating various cell and plant functions. Considering the importance of both elements, this study was conducted during 2010-2011 in the Experimental Asian Pear Orchard at Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University. Different concentrations of calcium chloride (0, 0.5 and 0.7 percent) and acid boric (0 and 0.5 percent) were used as foliar spray of Asian pear cultivar "KS10" during growing season. The results showed that foliar application of calcium and boron led to the improvement in physicochemical characteristics of pear fruits. Under treatment conditions, fruit tissue hardness increased, while total soluble solids decreased. Various concentrations of calcium resulted in decreasing fruit softening, although after 3-months' storage all treatments showed low fruit firmness. Total phenolic compounds decreased more significantly in control fruits compared to in fruits sprayed with calcium and/or boron during the storage. The highest and lowest levels of polyphenol oxidase activity were found in elements-sprayed fruits and non-sprayed ones respectively. In brief, calcium and boron application resulted in improving postharvest characteristics of Asian pear fruits and reducing internal browning symptoms.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کبری خلج | k. khalaj
respectively, department of horticulture science, college of agriculture,
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نوراله احمدی | n. ahmadi
respectively, department of horticulture science, college of agriculture,
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمدکاظم سوری | m k souri
respectively, department of horticulture science, college of agriculture,
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-217&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات