این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۱۹۱-۲۰۲
عنوان فارسی
اثر غلظتهای متفاوت سالسیلیکاسید بر ویژگیهای کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر غلظتهای متفاوت سالیسیلیکاسید بر تحمل به شوری جو بهصورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در محیط کنترل شده در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال 1392 طراحی و اجرا شد. در این پژوهش تأثیر چهار غلظت متفاوت سالیسیلیک اسید (صفر، 5/0، 0/1 و 5/1 میلیمولار) بر رشد، عملکرد، اجزای عملکرد، محتوای عناصر و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی جو رقم ریحان در پنج سطح شوری ( آب شهر بهعنوان شاهد، 5، 10، 15 و 20 دسیزیمنس بر متر) بررسی شد. نتایج نشان داد که تنش شوری سبب کاهش معنیدار ارتفاع بوته (1/41%)، سطح برگ (4/23%)، تعداد دانه در سنبله (5/19%)، وزن خشک شاخساره (8/26%)، عملکرد دانه (6/34%) و غلظت پتاسیم شاخساره (2/28%) گردید. بهعلاوه، شوری غلظت سدیم شاخساره (4/239%) و همچنین فعالیت آنزیمهای کاتالاز (0/46%)، سوپراکسیددیسموتاز (6/256%) و پراکسیداز (3/760%) را افزایش داد. سالیسیلیک اسید، بسته به غلطت کاربرد، تأثیر مثبتی بر رشد و سایر صفات اندازهگیری شده داشت، بهطوریکه در اغلب موارد بیشترین تأثیر مربوط به غلظتهای 0/1 و 5/1 میلیمولار بود. برهمکنشها نیز نشان داد که با کاربرد سالیسیلیک اسید و افزایش غلظت آن بخشی از تغییرات منفی شوری بر رشد، عملکرد، محتوای یونها و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان جبران گردید؛ درحالیکه غلظت 5/0 میلیمولار تأثیری معنیداری نداشت. بهطورکلی نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد محلولپاشی سالیسیلیک اسید منجر به افزایش تحمل جو به تنش شوری، از راه تغییر نسبت جذب یونهای سدیم و پتاسیم و همچنین افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیم، آنتیاکسیدان، پتاسیم، سدیم
عنوان انگلیسی
The Effect of Different Concentrations of Salicylic Acid on Qualitative and Quantitative Characteristics of Barley under Salt Stress Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
The current study was conducted to evaluate the effect of different salicylic acid levels on salinity tolerance of barley as a factorial experiment based on a completely randomized design in the controlled conditions in College of Agriculture, Shiraz University, in 2013. In this study, the effects of four salicylic acid concentrations (0.0, 0.5, 1.0 and 1.5 mM) were examined on growth, yield, yield components, ions content, and activity of antioxidant enzymes of barley (cv. Reyhane) under five salt stress conditions (tapwater as control, 5, 10, 15 and 20 dS m-1). The results showed that salt stress caused a significant reduction in plant height (%41.1), leaf area (%23.4), grain number per ear (%19.5), dry weight (%26.8), grain yield (%34.6), and shoot potassium concentration (%28.2). Furthermore, salinity significantly increased shoot sodium concentration (%239.4), activity of catalase (%46.0), superoxide dismutase (%256.6), and peroxidase (%760.3). Salicylic acid, depending on the concentration, had a positive effect on growth and other measured traits, with the highest effect found in 1.0 and 1.5 mM salicylic acid in most cases. The interactions also showed that salicylic acid application and increase of its concentration compensated for some negative impact of salt stress on growth, yield, ions content and activities of antioxidant enzymes. By contrast, 0.5 mM salicylic acid had no significant effect. Overall, the result of this study indicated that exogenous application of salicylic acid increases salinity tolerance of barley, with a change in sodium/potassium absorption, as well as, an increase in the activity of antioxidant enzymes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant, enzymes, potassium, sodium.
نویسندگان مقاله
نرگس پاکار | n. pakar
college of agriculture, shiraz university. shiraz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
هادی پیرسته انوشه | h p anosheh
college of agriculture, shiraz university. shiraz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
یحیی امام | y. emam
college of agriculture, shiraz university. shiraz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-225&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات