این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
اثر اسید سالیسیلیک بر ویژگیهای رشدی، محتوای پرولین و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه کاهو (Lactuca sativa L.) در شرایط شوری خاک
چکیده فارسی مقاله
تنش شوری یکی از مهمترین عوامل محدودکننده تولید محصولات کشاورزی است. به منظور بررسی اثر کاربرد اسید سالیسیلیک بر ویژگیهای رشد گیاه کاهو، پژوهشی در سال 1389 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق شامل 3 سطح تنش شوری شامل 0، 75 و 150 میلیمولار کلرید سدیم و 4 غلظت اسید سالیسیلیک شامل0، 25/0، 5/0 و 1 میلیمولار بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس دادهها نشان داد که اسید سالیسیلیک بهطور معنیداری ویژگیهای رشدی گیاه را در شرایط تنش افزایش داده و اثر سوء تنش شوری بر گیاه را کاهش داده است. با افزایش شدت تنش میزان پرولین، محتوای مالون دی آلدهید و فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش اما ویژگیهای رشدی کاهش یافتند. افزایش غلظت اسید سالیسیلیک باعث افزایش کلیه ویژگیهای اندازهگیری شده غیر از محتوای مالون دی آلدهید شد. در کل، تیمار اسید سالیسیلیک با افزایش محتوای پرولین و فعالیت آنتی اکسیدانی و نیز کاهش پراکسیده شدن چربی-های غشای سلولی سبب کاهش آثار سوء تنش شوری بر گیاه کاهو شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش شوری، محتوای پرولین، مالون دی آلدئید، ویژگی های رشدی
عنوان انگلیسی
Effects of Salicylic Acid on Growth Parameters, Proline Content and Antioxidant Activity of Lettuce Plants (Lactuca sativa L.) under Saline Soil Condition
چکیده انگلیسی مقاله
Salinity stress is one of the important limiting factors in agricultural crops production. In order to evaluate salicylic acid (SA) application effects on lettuce growth parameters under salinity stress condition, a factorial experiment in a randomized complete block design (RCBD) with three replications was carried out in greenhouses, Faculty of Agriculture, University of Ilam, Iran. Factors examined in this study were salinity stress at 3 levels (0, 75 and 150 mM NaCl) and SA at 4 concentrations (0, 0.25, 0.5 and 1 mM). The results showed that SA significantly increased growth parameters of lettuce plants under salinity stress condition and reduced adverse effects of stress. With increased salinity severity, proline and malondialdehyde content and antioxidant activity increased but growth parameters decreased. In high concentrations of SA, all the measured parameters were increased while the malondialdehyde content was decreased. In general, SA application with an increase in proline content and antioxidant activity, and a decrease in peroxidation rate of cell membrane lipids led to decrease in adverse effects of salinity stress on lettuce plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم محمدی | m. mohammadi
college of agric., ilam univ., ilam, iran.
، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
محمد سیاری | m. sayyari
college of agric., bu-ali sina univ., hamedan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-185&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات