این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۲۵-۳۵
عنوان فارسی
بررسی میزان ترکیبات فلاونوئیدی در دو مرحله بلوغ و رسیدگی میوه شش رقم مرکبات
چکیده فارسی مقاله
کیفیت میوه مرکبات علاوه بر خواص فیزیکی و شیمیایی، به ترکیبات آنتیاکسیدانی چون آسکوربیک اسید، فنلها، فلاونوئیدها و آنزیمهای آنتیاکسیدانی نیز بستگی دارد. گروه فلاونوئیدها بهویژه فلاونوئیدهای گلیکوزیدی در مرکبات غالبیت دارند و بازدارنده بیماریهای مزمن چون سرطان و عارضههای قلبی و عروقی هستند. در این مطالعه میزان فلاونوئیدهای کل و همچنین نارینجین، هسپریدین، نئوهسپریدین، کوئرستین و کاتچین در میوههای بالغ و رسیده شش رقم مرکبات (تامسون، سیاورز، مورو، سانگینلو، تاراکو و نارنگی پیج) با دستگاه HPLC اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که همه ارقام در زمان رسیدن در اوج مقدار فلاونوئیدکل بودند. مقدار نارینجین در زمان بلوغ ارقام تامسون و تاراکو بالاترین (بهترتیب با مقادیر 8/452 و 3/436 میکروگرم در گرم) بود. بهطورکلی تجمع هسپریدین در ارقام خونی بیشتر از ارقام غیرخونی بود. ارقام سانگینلو و سیاورز از نظر میزان نئوهسپریدین بهخصوص در حالت رسیده در سطح بالایی قرار داشتند. میزان کاتچین گوشت رقم تاراکو در شهریور با 36/24 میکروگرم در گرم در بالاترین سطح و بعد از آن رقم سیاورز با مقدار 6/10 میکروگرم در گرم قرار داشت. میزان کوئرستین در میوههای نارس و در ارقام تامسون، سیاورز و تاراکو بالاتر بود. در میان ارقام مورد مطالعه، رقم تاراکو سطوح بالاتری از ترکیبات فلاونوئیدی را در حالت بلوغ و یا رسیده داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زمان برداشت، مرکبات، رسیدن، بلوغ، فلاونوئیدها و HPLC
عنوان انگلیسی
A Study on Flavonoid Compounds of Six Citrus Varieties during Maturity and Ripening Stages
چکیده انگلیسی مقاله
In addition to physical and chemical properties of citrus fruit, its quality depends on antioxidant compounds such as ascorbic acid, phenols, flavonoids and antioxidant enzymes. Flavonoids group, especially flavonoid glycosides are dominant in citrus, which prevent chronic diseases such as cancer and cardiovascular diseases. In this experiment, the total flavonoids, naringin, hesperidin, neohesperidin, quercetin and catechin were measured in the mature and ripe fruits of six citrus varieties (Thomson, Siavaraz, Moro, Sanguinello, Tarocco and Page) by HPLC analysis. The results showed that all cultivars had high level of total flavonoid at the ripening stage. The amount of naringin was highest in 'Thomson' and 'Tarocco' (with 452.8 and 824.8 μgg-1 respectively) at maturity phase. Hesperidin accumulation was higher in blood oranges than blond varieties. The Sanguinello and Siavaraz had the highest value of neohesperidin especially in ripe fruits. The pulp of Tarocco had the highest level of catechin with 24.36 μgg-1 followed by Siavaraz with 10.6 μgg-1 at ripening stage. The Quercetin levels were higher in immature fruits selected from Thomson, Siavaraz and Tarocco varieties. Among the studied varieties, 'Tarocco' variety showed higher levels of flavonoid compounds at the ripened or mature stage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جواد فتاحی مقدم | j fattahi moghadam
iran citrus res. instit., ramsar, iran
مؤسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
یوسف حمیداوغلی | y. hamidoghli
college of agric., guilan univ., rasht, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
رضا فتوحی قزوینی | r fotouhi ghazvini
college of agric., guilan univ., rasht, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
سمانه فتح الهی | s. fathollahi
college of agric., guilan univ., rasht, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمود قاسم نژاد | m. ghasemnezhad2
college of agric., guilan univ., rasht, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
داود بخشی | d. bakhshi
college of agric., guilan univ., rasht, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-187&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات