این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۵۱-۶۲
عنوان فارسی
مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تأثیر کاربرد تیمارهای اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک و تلفیق این دو تیمار در غلظتهای مختلف بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سیب رقم رد دلیشیز بررسی شد. میوهها با سدیم نیتروپروساید (ماده آزاد کننده نیتریک اکسید) در غلظتهای صفر، 3، 5 و 7 میکرومولار و اسید سالیسیلیک در غلظتهای صفر، 1 و 2 میلیمولار و نیز تلفیق این تیمارها، تیمار و سپس در دمای 1-0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ≥ 85% بهمدت 5 ماه نگهداری شدند و پس از خروج از انبار صفاتی چون سفتی بافت، فنل کل، درصد کاهش وزن، میزان پوسیدگی و بازار پسندی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که همه تیمارها موجب حفظ سفتی میوهها در مقایسه با شاهد شدند. تیمار ترکیبی 5 میکرو مولار اکسید نیتریک و 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک بهترین تیمار در بین تیمارهای اعمال شده در حفظ سفتی بافت بود. میوههای تیمار شده با اکسید نیتریک میزان فنل بالاتری در مقایسه با شاهد داشتند. بالاترین میزان فنل کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار و اکسید نیتریک 3 میکرو مولار بود. کمترین کاهش وزن در میوههای تیمار شده با اکسید نیتریک 3 میکرومولار و اسید سالیسیلیک 2 میلیمولار بود. تیمار میوهها با 3 میکرومولار اکسید نیتریک و 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک بهطور مؤثری از پوسیدگیهای قارچی جلوگیری کرد و باعث حفظ کیفیت میوهها شد. همه تیمارهای اعمال شده موجب حفظ بهتر بازارپسندی میوهها در مقایسه با شاهد شدند. بنابراین و براساس نتایج این پژوهش کاربرد تیمارهای اکسید نیتریک و اسید سالیسیلیک بهخصوص در تلفیق با یکدیگر میتواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی مضر در تکنولوژی پس از برداشت سیب باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوسیدگی، سالیسیلیک اسید، سیب، فنل کل، نیتریک اکسید
عنوان انگلیسی
The Interaction of Post harvest Salicylic Acid and Nitric Oxide Treatments on Quality Retention and Marketability Enhancement in Red Delicious Apples
چکیده انگلیسی مقاله
This study investigated the effect of salicylic acid (SA) and nitric oxide (NO) and combinations of these treatments at different concentrations on some physical and chemical attributes of apple fruit (cv. Red delicious). Fruits were treated with nitric oxide (at 0, 3, 5 and 7 µmol L-1) and salicylic acid (at 0, 1 and 2 mmol L-1) and stored at 0 to 1oC with 85-95% RH for 2 and 5 months. Fruit quality attributes including firmness, total phenolics, weight losses, decay index and marketability were evaluated. All treatments maintained fruit firmness compared to control. Combination treatment of 5 µmol L-1 NO with 2 mmol L-1 SA significantly prevented fruit softening. Fruits treated with combination of 3 µmol L-1 NO and 1 mmol L-1 SA had higher phenolics content. The lowest weight loss was recorded in the fruits treated with 3 µmol L-1 NO and 2 mmol L-1 SA. Post harvest treatment of fruits with 3 µmol L-1 NO and 2 mmol L-1 SA effectively controlled decaying organisms and retained fruit quality. All treatments significantly maintained fruit marketability. It was concluded that post harvest treatment of fruits with combination of NO and SA is a good alternative to chemicals in post harvest technology of apple fruit.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Apple, Decay, Salicylic acid, Total phenolics, Nitric oxide.
نویسندگان مقاله
محمدرضا اصغری | m r asghari
respectively college of agric., urmia univ., urmia, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
هاجر غفاری بگتاش | h ghaffari bagtash
respectively college of agric., urmia univ., urmia, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
یوسف رسمی | y. rasmiy
college of medicine urmia, iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
علیرضا فرخزاد | a r farokhzad
respectively college of agric., urmia univ., urmia, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-189&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات