این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۸۷-۱۰۱

عنوان فارسی مطالعه همبستگی بین مقدار و نسبت عناصر معدنی میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در زمان برداشت با عمر پس از برداشت آن در باغ‌های کیوی شرق استان گیلان
چکیده فارسی مقاله تغذیه نادرست درختان دلیل اصلی کاهش کیفیت و افزایش ضایعات میوه‌های کیوی در مرحله پس از برداشت محسوب می‌شود. در این پژوهش میوه‌ها از 24 باغ مختلف کیوی در شرق استان گیلان، زمانی‌که میزان مواد جامد محلول میوه‌ها به 2/6 درجه بریکس رسید، برداشت شدند. پس از برداشت میزان عناصر معدنی میوه‌ شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم، نسبت بین عناصر و سفتی بافت میوه‌ها اندازه‌گیری شدند. سپس میوه‌ها به سردخانه با دمای صفر درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90% منتقل شدند و در پایان 15 هفته سفتی بافت، کاهش وزن، میزان تولید اتیلن و شدت تنفس میوه‌ها اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد بین سفتی بافت میوه‌ها در زمان برداشت با میزان کلسیم میوه همبستگی مثبت، ولی با میزان پتاسیم، نیتروژن و نسبت‌های نیتروژن به کلسیم (N:Ca)، مجموع نیتروژن و پتاسیم به کلسیم (N+K:Ca)، پتاسیم به کلسیم (K:Ca) و مجموع پتاسیم و منیزیم به کلسیم (K+Mg:Ca) همبستگی منفی وجود داشت. در پایان انبارمانی، سفتی بافت میوه‌ها با میزان کلسیم میوه در زمان برداشت همبستگی مثبت و با میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم و نسبت-های N:Ca، N+K:Ca، K:Ca و K+Mg:Ca همبستگی منفی نشان داد. به‌علاوه، میزان کاهش وزن میوه‌ها همبستگی مثبت معنی‌داری با میزان پتاسیم میوه نشان داد. هم‌چنین بین میزان اتیلن با سفتی بافت میوه‌ها پس از انبارمانی همبستگی منفی و با نسبت‌های N:Ca و N+K:Ca همبستگی مثبت وجود داشت. تجزیه خوشه‌ای نیز باغ‌ها را براساس صفات اندازه‌گیری شده به دو گروه اصلی تفکیک کرد. در مجموع، نتایج نشان داد که میزان و نسبت عناصر معدنی بافت میوه‌های کیوی در زمان برداشت می‌تواند به‌عنوان عاملی مؤثر در ارزیابی عمر پس از برداشت میوه استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اتیلن، انبارمانی، سفتی بافت، کلسیم

عنوان انگلیسی Correlation between Content and Ratio of Fruits’ Mineral Elements at Harvest and Postharvest Life of Kiwifruit Cv. Hayward in Orchards of Eastern Part of Guilan Province
چکیده انگلیسی مقاله The main factor affecting fruit quality and post-harvest loss in kiwifruits is improper tree nutrition. In this study, fruits were harvested from 24 different orchards in the east of Guilan province when the total soluble solid content of the fruit was 6.2°. percent the fruts was. Fruits’ mineral content such as nitrogen, phosphorus, potassium, calcium and magnesium, the mineral elements ratios and also fruits firmness were measured after harvest. Thereafter, fruits were transferred to cold storage at 0 ºC temperature and 90% relative humidity and after 15 weeks, fruit tissue firmness, water loss, ethylene content and respiration severity were measured. There was a significant positive correlation between fruits tissue firmness with fruit calcium content, but a significant negative correlation with potassium and nitrogen content, N:Ca, N+K:Ca. K:Ca and K+Mg:Ca ratios. At the end of storage, there was a significant positive correlation between fruit tissue firmness with calcium content at harvest time and a significant negative correlation with nitrogen, phosphor us and potassium content and N:Ca, N+K:Ca, K:Ca and K+Mg:Ca ratios. Furthermore, fruits’ weight loss showed a significant positive correlation with potassium content. There was a significant negative correlation between ethylene level and fruit tissue firmness at the end of storage and a positive correlation with N:Ca and N+K:Ca ratios. Cluster analysis divided kiwifruit orchards into two main groups. In conclusion, the results showed that the kiwifruit mineral elements’ content and ratio at harvest time can be used as an effective factor for evaluating post-harvest life of kiwifruits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Calcium, Ethylene, Flesh firmness, Storage life.

نویسندگان مقاله مهسا عاشوری واجاری | m ashouri vajari
college of agric., guilan univ., rasht, iran
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمود قاسم نژاد | m. ghasemnezhad
college of agric., guilan univ., rasht, iran
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

عاطفه صبوری | a. sabouri
collge of agric., guilan univ., rasht, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

رضا ابراهیمی | r. ebrahimi
collge of agric., guilan univ., rasht, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-192&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات