این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۱۴۷-۱۵۸

عنوان فارسی تأثیر تیمارکوتاه مدت سالسیلیک اسید و آسکوربیک اسید در به تأخیر انداختن پیری گل بریده رز رقم ’ردنائومی‘
چکیده فارسی مقاله این آزمایش روی گل‌های شاخه بریده رز رقم ’ردنائومی‘ با طول 35 سانتی‌متر، به‌مدت 18 ساعت به‌صورت تیمار کوتاه مدت (پالسینگ) به‌صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار شیمیایی: آب مقطر(Control)، ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات (Suc + 8-HQS)، ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات + سالسیلیک اسید(Suc + 8-HQS + SA)، ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات+ آسکوربیک اسید(Suc + 8-HQS + ASA)، ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات + سالسیلیک اسید+ آسکوربیک اسید (Suc + 8-HQS + SA + ASA) در 3 تکرار در داخل بطری‌ها، انجام گرفتند. صفات مورفولوژی مانند ماندگاری، تغییرات جذب آب، وزن تر، قطر گل و صفات فیزیولوژی مانند پروتئین کل و میزان پرولین مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیب تیماری ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات + سالسیلیک اسید در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها بیشترین تأثیر را بر ماندگاری گل رز داشت. هم‌چنین نتایج نشان داد که تیمار ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات + سالسیلیک اسید+ آسکوربیک اسید پیری گل‌ها را به تأخیر انداخته و میزان جذب آب، وزن تر و قطرگل را افزایش می‌دهد. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد میزان پروتئین کل تحت تیمار ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات+ آسکوربیک اسید و محتوی پرولین تحت تیمار ساکاروز+ هیدروکسی کینولین سولفات دارای بیشترین مقدار هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Short Term Salicylic Acid and Ascorbic Acid Treatments on Delaying Flowers’ Senescence of Cut Rose Cv. Red Naomy
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted on rose cut flowers, Red Naomy cultivar, with the length of 35 cm, for 18 hours as a short-term treatment in a factorial based on completely randomized design with five treatments including sucrose + 8-Hydroxyquinoline sulfate, salicylic acid + sucrose + 8-Hydroxyquinoline sulfate, ascorbic acid + sucrose + 8-Hydroxyquinoline sulfate, Salicylic acid + ascorbic acid + sucrose‌ + 8-Hydroxyquinoline sulfate and distilled water as control, and three replications in bottles. Morphological traits such as shelf life, changes in water uptake, fresh weight, flower diameter and physiological traits such as total protein and proline contents were measured. The results showed that combination of Salicylic acid + sucrose + 8-Hydroxyquinoline sulfate treatment significantly affected shelf life compared to control and other treatments. The results also revealed that the combination of Salicylic acid + ascorbic acid + sucrose‌ + 8-Hydroxyquinoline sulfate delayed flowers senescence and increased the amount of water uptake, fresh weight and flower diameter. Moreover, the greatest protein and proline contents were obtained under ascorbic acid + sucrose + 8-Hydroxyquinoline sulfate treatment and sucrose + 8-Hydroxyquinoline sulfate, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین صمدی | h. samady
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

عبدا حاتم زاده | a. hatamzade
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمود قاسم نژاد | m. ghasemnezhad
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

هدایت زکی زاده | h. zakizade
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

سیده سمیه حسینی | s s hosseini
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-197&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات