این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۱۸۵-۱۹۶

عنوان فارسی اثر تیمارهای پس از برداشت پوتریسین و متیل جاسمونات روی میزان سرمازدگی و برخی از ویژگی‌های انبارمانی میوه پرتقال رقم والنسیا (Citrus sinensis var. Valencia)
چکیده فارسی مقاله والنسیا یکی از اصلی‌ترین ارقام پرتقال تولید شده در جنوب ایران است که درصد قابل توجهی از آن هر ساله به‌مدت چند ماه در سردخانه نگهداری می‌شود. این آزمایش برای تعیین اثر پوتریسین و متیل ‌جاسمونات روی برخی از ویژگی‌های انباری پرتقال رقم والنسیا انجام شده است. میوه‌های این رقم تجاری با غلظت‌های صفر (شاهد)، 5/2 و 5 میلی‌مولار پوتریسین، 10 و 20 میکرو‌مولار متیل ‌جاسمونات تیمار و سپس در دمای 1±5 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد، به‌مدت 4 ماه نگهداری شدند. نتایج حاکی از آن بود، میوه‌هایی که با پوتریسین 5 میلی‌مولار و متیل ‌جاسمونات 10 میکرومولار، تیمار شده بودند به‌طور معنی‌داری نسبت به شاهد دارای کمترین خسارت سرمازدگی و کاهش وزن بودند. اگر چه در طول انبار‌مانی، مقادیر اسید اسکوربیک، اسید‌ قابل تیتر و مواد جامد محلول در میوه‌های تیمار شده و شاهد کاهش و هم‌چنین pH آب میوه‌ها افزایش یافت، ولی تیمار پوتریسین و متیل جاسمونات این ویژگی‌ها را کمتر کاهش دادند. میوه‌های تیمار شده با پوتریسین 5 میلی‌مولار بالاترین کیفیت ظاهری با کمترین خسارت سرمازدگی را دارا بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پس از برداشت، سرمازدگی، شاخص‌کیفیت، کاهش وزن

عنوان انگلیسی Effect of Post Harvest Putrescine and Methyl Jasmonate Treatment on Chilling Injury and Some of Orange (Citrus sinensis) “Valencia” Fruit Characteristics
چکیده انگلیسی مقاله Valencia is one of the major orange cultivars which is grown in south of Iran. A great portion of annual fruits is usually cold stored for several months. This experiment was carried out to determine the effects of putrescine and methyl jasmonate on some of orange (Citrus sinensis) “Valencia” fruit characteristics. Fruits were treated with 0 (control), 2.5 and 5 millimoles of putrescine and 0 (control), 10 and 20 micromoles of methyl jasmonate and then stored at 5±1°C, 85-90% relative humidity for 4 months. Oranges treated with 5 millimoles of putrescine and10 micromoles of methyl jasmonate indicated significantly reduced chilling injuries and fruit weight loss compared to the control treatment. During storage, ascorbic acid, organic acids, total soluble solids of the treated and control fruits reduced, and pH increased though, putrescine and methyl jasmonate treatments led to decreases in the latter changes, relative to the control. In conclusion, fruits treated with 5 millimoles of putrescine showed the best appearance with the most controlling effect on chilling injury.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chilling, Post harvest, Quality index, Weight loss.

نویسندگان مقاله سهیلا محمدرضاخانی | s mohammad reza khani
college of agric., shahid bahonar univ. of kerman.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

وحیدرضا صفاری | v reza saffari
college of agric., shahid bahonar univ. of kerman.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

زهرا پاک کیش | z pak kish
college of agric., shahid bahonar univ. of kerman.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-200&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات