این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۲۰۷-۲۱۶
عنوان فارسی
تعیین و بررسی برخی خواص فیزیکی و مکانیکی خرمای رقم کبکاب
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق تعدادی از خواص فیزیکی و مکانیکی خرمای رقم کبکاب اندازهگیری و ارزیابی شد. مقادیر متوسط طول، عرض و ارتفاع، وزن هزار میوه و یک واحد میوه، قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه و سطح مقطع، چگالی حقیقی (میوه)، چگالی توده، تخلخل میوه خرمای رقم کبکاب با میزان رطوبت 23/21 درصد بر پایه تر بهترتیب عبارت بودند از: 89/36، 68/18، 56/23، میلیمتر، 07/8264 و 25/8 گرم، 24/25 میلیمتر، 8/8507 میلیمترمکعب، 27/2008 و 07/502 میلیمترمربع، 96/0 گرم بر سانتی-مترمکعب، 51/0 گرم بر سانتیمترمکعب و 02/46 درصد. مقادیر متناظر برای هسته بهترتیب 98/22، 25/6، 48/7 میلیمتر، 2/789 و 79/0 گرم، 23/10 میلیمتر، 24/568 میلیمترمکعب،30/330 میلیمترمربع، 58/82 میلیمترمربع، 99/0 گرم بر سانتیمترمکعب، 65/0 گرم بر سانتیمترمکعب و 45/30 درصد تعیین شد. نسبت گوشت به هسته 9/9 برآورد گردید. نوع سطح اصطکاکی بر ضریب اصطکاک میوه خرما در سطح احتمال 1% معنیدار بود. مقادیر ضریب اصطکاک ایستایی برای ورق آهن گالوانیزه، ورق استیل، پلاستیک فشرده، شیشه و چوب بهترتیب 34/0، 30/0، 32/0، 31/0 و 42/0 تعیین گردید. خواص مکانیکی میوه خرما شامل نیرو، انرژی و نیز چغرمگی ظاهری در سه سطح سرعت بارگذاری فشاری 5، 15 و mm/min 25 در راستای ارتفاع میوه تا ایجاد تغییر شکلهایی به میزان 15، 30 و 45 درصد ارتفاع اولیه تعیین شد. نتایج نشان داد که اثر سرعت بارگذاری بر کلیه مقادیر خواص مکانیکی معنیدار بود. مقایسه میانگینها نشان داد که با افزایش سرعت بارگذاری مقدار نیرو، انرژی و چغرمگی بهطور معنیداری افزایش مییافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خواص فیزیکی، ضریب اصطکاک، خواص مکانیکی، سرعت بارگذاری، خرما
عنوان انگلیسی
Determination and Investigation of Some Physical and Mechanical Properties of Date Fruit (Kabkab Variety)
چکیده انگلیسی مقاله
Knowledge on physical and mechanical properties of fruits is necessary for designing and optimizing processing systems. In this study, several physical and mechanical properties of date fruit (Kabkab cultivar) and its seed were determined. The average of length, width, thickness, unit mass, 1000 fruit mass, geometric mean diameter, unit volume, surface and projected areas, sphericity, fruit true and bulk densities, porosity of Kabkab cultivar date fruit were 36.89, 18.68, 23.56 mm, 8264.07 and 8.25 g, 25.24 mm, 8507.8 mm3, 2008.27 mm2, 502.07 mm2, 0.96 g/cm3, 0.51 g/cm3, 46.20%, respectively. The respective values for its seeds were 22.98, 6.25, 7.48 mm, 789.2 and 0.79 g, 10.23 mm, 568.24 mm3, 330.30 mm2, 82.58 mm2, 0.99 g/cm3, 0.65 g/cm3, 30.45%, respectively. The static coefficients of friction were 0.34 for galvanized, 0.30 for steel, 0.32 for plexiglass, 0.31 for glass and 0.42 for plywood. Compressive loading testes were conducted at three loading rates of 5, 15 and 25 mm/min for deformation of fruit until 15%, 30% and 45% of thickness of fruit with seven replications. Some mechanical parameters such as force-deformation, energy and toughness were determined. The results showed that the loading rates affected the mechanical parameters significantly. By increasing the loading rate, the mean values of the mechanical parameters increased significantly.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی ماشایاله کرمانی | a m kermani
univ. college of aburaihan, univ. of tehran, tehran, iran.
پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
یاسین قبادی | y. ghobadi
islamic azad univ., takestan branch, takestan, iran.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تاکستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان (Islamic azad university of takestan)
محمد غلامی پرشکوهی | m gholami porshokohi
islamic azad univ., takestan branch, takestan, iran.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تاکستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان (Islamic azad university of takestan)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-202&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات