این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۱۱، صفحات ۹۹-۱۰۷
عنوان فارسی
تأثیر اسید جیبرلیک و پوتریسین بر بازارپسندی و برخی صفات کیفی پرتقال هاملین
چکیده فارسی مقاله
حفظ کیفیت میوه مرکبات پس از برداشت سبب افزایش بازارپسندی میشود. هدف از این پژوهش تأثیر غلظتهای مختلف اسید جیبرلیک و پوتریسین بر عمر پس از برداشت میوه پرتقال هاملین میباشد که در قالب آزمایش فاکتوریل(54=6*3*3) بر پایه بلوکهای کامل تصادفی با 6 تکرار انجام گردید. تیمار اسید جیبرلیک در سه سطح(0، 50 و 100 میلیگرم در لیتر) و پوتریسین در سه سطح (0، 1 و 2 میلیمولار) روی شاخههای درختان پرتقال 2 هفته قبل از برداشت صورت گرفت. صفاتی چون سفتی بافت، بازار پسندی، ویتامین ث، اسیدیته کل، مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته کل میوه ارزیابی شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که محلولپاشی پوتریسین با غلظت یک میلیمولار بهطور معنیداری از نرم شدن میوهها جلوگیری میکند و باعث حفظ سفتی بافت میوه میشود. همچنین کاربرد یک میلیمولار پوترسین باعث حفظ ظاهر و بازارپسندی مطلوب میوهها شد و بهطور معنیداری برتر از سایر تیمارهای مورد بررسی بود. اسید جیبرلیک بهطور معنیداری باعث حفظ میزان حداکثراسیدیته کل و حداقل مواد جامد محلول شد. اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین نیز در حفظ میزان ویتامین ث معنیدار بود. بنابراین میتوان با کاربرد پوترسین یک میلیمولار و اسید جیبرلیک 100 میلیگرم در لیتر باعث حفظ بهتر بازارپسندی و وضعیت ظاهری و کیفی میوه پرتقال رقم هاملین شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدیته، سفتی بافت، مرکبات، مواد جامد محلول، ویتامین ث
عنوان انگلیسی
Effects of Gibberellic Acid and Putrescine Treatments on Marketable and Some Quality Attributes Certains of Citrus Fruit (Citrus sinensis Cv. Hamlen)
چکیده انگلیسی مقاله
Citrus fruit quality preserve the post harvest cause marketability increased. In this research, the effect of putrescin and gibberellic acid concentrations on storage life of sweet orange fruit (Hamlen cultivar) was studied to in factorial design (3*3*6=54)based on randomized complete block with six replications. Putrescin at three concentrations( 0, 1 and 2 mM) and three level of gibberellic acid (0, 50 and 100 mg/L) were sprayed on the tree at the physiological maturation stage and two weeks pre harvest. Fruit firmness, marketability, vitamin C, total acidity, total soluble solids (TSS) and ratio of total soluble solids (TSS) to total acidity were evaluated. The results showed that putrescin spraying at 1 mM significantly prevented fruit softening and preserved fruit firmness. Also putrescin treatment (1 mM) preserved ideal marketability and was superior than other treatments. Gibberellic acid significantly preserved total acidity and total soluble solids. The interaction of gibberellic acid and putrescine also preserved significantly vitamin C. Therefore, the application of putrescine at 1 mM and gibberellic at 100 mg/L was recommended for preserve marketability, appearance and quality of citrus sinensis cv. Hamlen.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Acidity, Firmness, Citrus, Total soluble solids, Vitamin C.
نویسندگان مقاله
حنیفه آژ | h. azh
college of agric., urmia univ., urmia, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محمدرضا اصغری | m r asghari
college of agric., urmia univ., urmia, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
احمد آیین | a. aien
agric., research center of jiroft and kahnooj, jiroft, iran.
مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-128&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات