این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۱۱، صفحات ۲۰۷-۲۱۶

عنوان فارسی اثر سالیسیلیک اسید بر برخی پارامترهای رشد و بیوشیمیایی گیاه گندم و ذرت تحت تنش شوری در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش تفاوت مقاومت دو گیاه گندم (c3) و ذرت (c4) در برابر تنش شوری بررسی شد. تحقیقات انجام شده روی تنش‌های محیطی نشان می‌دهد که تنش‌ها به‌عنوان عوامل محدودکننده تولیدات گیاهی به شمار می‌روند و برخی از ترکیبات فنلی نظیر سالیسیلیک اسید در بهبود یا تخفیف اثرات سوء تنش‌ها به‌کار می‌روند. در این تحقیق گیاهان درون گلدان‌های پلاستیکی کاشته شدند و پس از دو هفته به گیاهان تیمار سالیسیلیک اسید با غلظت 1 میلی‌ملار در رو روز متوالی روی برگ‌ها اسپری شد و هفت روز بعد تنش شوری در سه سطح 0و10و15 دسی زیمنس بر متر به گیاهان داده شد. سپس اثر تیمار روی تنش شوری در هر دو گیاه، برای برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بررسی شد. در آزمایش‌های بیوشیمیایی، پراکسیداسیون لیپیدها تحت تنش شوری و تیمار سالیسیلیک اسید در گندم افزایش داشته که نشان‌دهنده تأثیر تنش شوری بر گیاه و فعال شدن مکانیسم‌های دفاعی بوده اما این عوامل در ذرت کاهش داشته است. علاوه بر این افزایش میزان کلروفیل کل و فلاونوئیدها در گندم و کلروفیل bدر گندم و ذرت نشان‌دهنده نقش این رنگریزه‌ها در فرونشاندن رادیکال پراکسید هیدروژن و سایر گونه‌های اکسیژن فعال است که این افزایش در گیاه ذرت چشمگیر نبوده است. بنابراین استفاده از سالیسیلیک اسید برای رفع آسیب اکسایشی در گیاه گندم توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پارامترهای بیوشیمیایی، مورفولوژیکی، سالیسیلیک اسید، شوری

عنوان انگلیسی Effect of Salicylic acid on some Growth and Biochemical Parameters of Wheat and Maize Plants under Salt Stress in Vitro
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the difference between the resistance of wheat plants (c3) and maize (c4) the salinity was investigated. Research on environmental stresses (Hakimi, 2008) show thatstresses are considered as Limiting factors in crop production.and some phenolic compounds such as salicylic acid are used to improve or alleviate the negative effects of stress. In this study, plants were grown in plastic pots and the plants treated with salicylic acid, after two weeks and seven days later salinity was exerted.The effect of salinity treatmenton both plants, for some morphological and biochemical characteristics were studied. In biochemical tests, lipid peroxidation under salinity and salicylic acid treatments has increased for weat which represents the effect of salinity on the plant and the activetion of the defense mechanism, Howweverthese factors have reduced formaize. Moreover, the increase in total chlorophyll and flavonoids in wheatchlorophyll in wheat and maize shows the role of these pigments in quenching hydrogen peroxide and other active Oxygen types. This increases has not been concideralle in maize. The effect of treatment on the weight of … and root of both plants differed under the investigated concentration.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biochemical parameters, Morphological, Salicylic acid, Salt.

نویسندگان مقاله زهرا داش آقا | z. dashagha
payamnoor univ., isfahan, iran.
دانشگاه پیام نور، اصفهان

مریم مظاهری تیرانی | m mazaheri tirani
college of sci., lorestan univ., lorestan, iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

محدثه قاسمی خوراسگانی | m ghasemi khorasghani
payamnoor univ., isfahan, iran.
دانشگاه پیام نور، اصفهان


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-137&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات