این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۱۱، صفحات ۲۵۳-۲۶۸

عنوان فارسی اثر۱- متیل سیکلوپروپن(۱-MCP) برعمر انبارمانی و قفسه‌ای میوه توت‌فرنگی رقم "کاماروسا"
چکیده فارسی مقاله - متیل سیکلوپروپن(1-MCP)(1-Methylecyclopropene) به‌عنوان یک ماده جدید ممانعت‌‌کننده از اثر اتیلن، در غلظت‌های خیلی کم مصرف شده و اثر منفی بر سلامت انسان و محیط زیست ندارد. لذا تأثیر غلظت‌های صفر(شاهد)، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی بر عمر انبارمانی(Cº1) و عمر قفسه‌ای(Cº20) میوه توت‌فرنگی رقم "کاماروسا" در شرایط رطوبتی 90% به‌ترتیب به‌مدت 27 روز 3 روز مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی عمر انبارمانی به‌صورت طرح کرت‌های خردشده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و بررسی عمر قفسه‌ای در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی هر دو با 3 تکرار انجام شد. نتایج پژوهش عمر انبارمانی نشان داد که بازارپسندی، سفتی میوه، اسیدهای آلی، ویتامین‌ث و شاخص طعم میوه در تیمار با 1- ام‌سی‌پی به نحو مطلوبی حفظ شدند. پوسیدگی ظاهری کاهش معنی‌داری نشان داد و تغییرات آنتوسیانین، TSS و pH عصاره نیز به‌طور معنی‌داری کم شد. این نتایج بیانگر اثر مثبت 1- ام‌سی‌پی بر کاهش سرعت تغییر خصوصیات فیزیکوشیمیایی بافت میوه توت‌فرنگی است. بیشترین شاخص‌های رنگ میوه شامل روشنایی رنگ(L)، نواحی رنگ(b* و a*)، خلوص رنگ(C) و زاویه فام رنگ(Hº) نیز در تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی مشاهده شد که تأییدکننده تأثیر مطلوب تیمار بر نگه‌داری میوه در انبار سرد است. هم‌چنین نتایج اثر تیمار 1-ام‌سی‌پی بر عمر قفسه‌ای میوه در دمای Cº20 نشان‌دهنده تأثیر مثبت نسبی تیمار 1-ام‌سی‌پی بر عمر قفسه‌ای میوه توت‌فرنگی است و به نظر می‌رسد که تیمار 1-ام‌سی‌پی قادر است کیفیت میوه‌ها را به‌مدت طولانی‌تری در دمای معمولی نگه‌داری میوه حفظ کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله 1-ام‌سی‌پی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رنگ میوه، انبار سرد

عنوان انگلیسی Effect of 1-MCP on Storage and Shelflife of Strawberry Fruits (Fragaria xananassa Cv. Camarossa)
چکیده انگلیسی مقاله 1-Methylecyelopropene (1-MCP) is a new material which prevents the ethylene from reacting in quite low concentration and is easily consumed and does not exert negative effects on the human health and the environments. Therefore the effect of using zero concentration (Control), 0.25, 0.5, 0.75 and 1 µL.L-1 of 1-MCP on the storage life (1°C) and shelf life (20°C) of the fruits under 90% humidity throuth the 27 and 3 days was studied respectivly. The study of storage life was done through the split plot in time within a complete randomized design and the shelflife within a complete randomized design both in 3 replications. The results of storage life experiment showed that the marketability, firmness, citric acid (TA) ,vitamin C and the the ratio of TSS/TA were protected desirable in 1-MCP treatment. Amount of appearance decay was significantly reduced.The pH of fruit extract and also the fewest anthocyanins in the treatment of 1 µL.L-1 of 1-MCP were seen. This observation depicts the positive and significant effect of 1-MCP over the reduction in the speed of physiochemical characteristics changes in the fruit tissue. The highest fruit color indices include brightness (L), color regions (a* and b*) and Chroma (C) were seen in 1 µL.L-1 treatment. Moreover, the result obtained from the study over the effect of 1-MCP on the shelf life of strawberries in 20°C showed that this substances relatively positive effect on the preservation of fruit and it seems that 1-MCP is able to keep the quality of fruits over longer periods of time in usual degrees of temperature.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهفر مدرس | b. modares
college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

علی اکبر رامین | a a ramin
college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

سیروس قبادی | c. ghobadi
college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-141&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات