این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی مقایسه عملکرد و کیفیت محصول گوجه‌ فرنگی در دو روش آبیاری قطره ‌ای و جویچه ‌ای
چکیده فارسی مقاله به منظور مقایسه اثر دو روش آبیاری قطره‌ای و جویچه‌ای با مقادیر مختلف آب (محاسبه شده بر مبنای 50، 75، و100 درصد تبخیر تشت کلاس A در فاصله آبیاری‌ها، پس از اعمال ضرایب مربوطه)، در عملکرد کیفیت گوجه‌فرنگی (رقم پتوارلی)، آزمایشی در شرایط زراعی، در ایستگاه تحقیقات کشاورزی مشهد با بافت خاک لوم سیلتی اجرا شد. طرح آزمایشی به صورت فاکتوریل، در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین عملکرد مربوط به آبیاری قطره‌ای با جای‌گزینی معادل 100 درصد آب تبخیر شده از تشت، و به مقدار 51 تن در هکتار بود، که نسبت به روش جویچه‌ای با مقدار آب مشابه، 5/4 تن در هکتار افزایش داشت. کاهش آب به میزان 25 و 50 درصد، عملکرد کل را در روش جویچه‌ای به ترتیب 57/27 و 29/64 درصد، و در روش قطره‌ای به ترتیب 7/34 و 95/67 درصد کاهش داد. با این وجود، کارایی مصرف آب در روش قطره‌ای با هر نوع تیمار آبیاری، حدوداً دو برابر مقدار آن در روش جویچه‌ای برآورد گردید. تاثیر دو روش آبیاری بر خصوصیات کیفی و درصد عناصر غذایی میوه یکسان بود. در هر دو روش، درصد مواد جامد محلول در میوه با کاهش مقدار آب مصرفی افزایش داشت، اما با کاهش مقدار آبیاری درصد آب میوه کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Yields and Quality of Tomato under Two Irrigation Methods (Drip and Furrow)
چکیده انگلیسی مقاله In order to compare the effect of drip and furrow irrigation methods with different quantities of water (50%, 75%, and 100% of the amount of water evaporated from class A pan evaporation during irrigation intervals) on yield and quality of tomato, an experiment was conducted on a silty loam soil in Mashhad Agricultural Research Station. The experimental design was a factorial trial with completely randomized blocks and. four replications. The results showed that the highest yield (51 t/ha) was obtained from the treatment of drip irrigation with 100% water application. This amount was 4.5 tons higher than the yield from furrow irrigation treatment. Deficit irrigation by 25 and 50 percent decreased total yield by 34.7% and 67.95% in the drip irrigation method and by 27.57% and 64.29% in the furrow irrigation, respectively. Water use efficiency in drip irrigation was two times higher than that in the furrow treatment. Quality and chemical composition of the fruits were not significantly different in the two irrigation methods. Increasing the water deficit, however, increased the amount of soluble solids of the fruits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امین علیزاده | a. alizadeh


قربانعلی قربانی | a g ghorbani


غلامحسین حق نیا | g h haghnia



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-109&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات