این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۵۹-۶۹
عنوان فارسی
بررسی تاثیر فنآوری صید بر بهره وری نیروی کار صیادی در استان بوشهر
چکیده فارسی مقاله
تأمین پروتئین از آبزیان به عنوان یک غذای سالم، به دلیل وابستگی ناچیز تکنولوژی صید به خارج یکی از اهداف مهم ایران است. پس به جاست در چارچوب ضوابط و مقرراتی، برای پایداری انباره آبزیان، در افزایش بهرهوری از این منبع، با استفاده از فنآوری پیشرفتهتر تلاش گردد. به طور کلی روشهای صید رایج در سواحل جنوب را بر حسب وضعیت فنآوری صید و نیز طول مدت هر نوبت صید میتوان به سه دسته سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم کرد. در این مطالعه بهرهوری نیروی کار در صید سنتی و صید نیمه صنعتی با یکدیگر مقایسه شده است. دادههای مورد نیاز این تحقیق با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی و ضمن مصاحبه مستقیم با صیادان استان بوشهر و تکمیل 35 پرسشنامه به دست آمد. برای محاسبه بهرهوری نهایی و متوسط نیروی کار صیادی، از تابع صید به فرم متعالی استفاده گردید. برای میگو و ماهی دو تابع به صورت جداگانه برآورد شد. نتایج حاصل از تخمین توابع در هر دو مورد نشان داد که بهرهوری نهایی و متوسط نیروی کار در شناورهای نیمه صنعتی به طور معنیدار بیشتر از شناورهای سنتی است
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Impact of Fishing Technology on Labor Productivity in Bushehr Province
چکیده انگلیسی مقاله
Marine products are currently important in Iran due to the following reasons: 1) aquatics are recognized as safe and healthy food by food scientists 2) because of low dependence of fishing technology on foreign resources, they are more reliable sources for protein and food security. Therefore, it is important to increase labor productivity using advanced fishing technology under a sustainable fishery management policy. In general, the prevailing methods of fishing in the southern coasts of Iran can be classified into three groups based on the level of technology and the length of journey made: traditional, semi-industrial, and industrial. In this study, labor productivity in the traditional and semi-industrial groups were compared using data obtained from a sample of 35 fishermen in Bushehr Province. To determine the marginal and average labor productivities, transcendental production functions were estimated for fish and shrimp, separately. The findings indicated that the marginal and average productivities of labor in semi-industrial fishing were significantly higher than in traditional fishing.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمود احمدپور برازجانی | m ahmadpour borazjani
غلامرضا سلطانی | g r soltani
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-158&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات