این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۱۲۹-۱۳۹
عنوان فارسی
کاربرد استریفیکاسیون در ساخت روغن مناسب برای تولید مارگارین
چکیده فارسی مقاله
فرایند استریفیکاسیون با جابهجایی بنیانهای اسید چرب در ملکول تریگلیسیریدها، باعث بهبود خواص فیزیکوشیمیایی چربیها میگردد. هدف از این تحقیق تهیه روغن خوراکی مناسب برای مصارف خانگی و صنعتی، از طریق تغییر استری مخلوطی از روغنها میباشد. در این مطالعه، مخلوط 60 درصد وزنی روغن سویا و 40 درصد وزنی پیه گاو خوراکی، با استفاده از متیلات و اتیلات سدیم به عنوان کاتالیزور، تغییر استری داده شد. نتایج اندازهگیری مقدار چربی جامد و نقطه ذوب نشان داد که، فرایند استریفیکاسیون با 5/0 درصد متیلات یا اتیلات سدیم در حرارت 90 درجه سانتیگراد در مدت 30 دقیقه کامل میگردد. همچنین، روغنهای استری شده با استفاده از متیلات و اتیلات سدیم، دارای خواص فیزیکی و شیمیایی مشابه هستند. آزمایشهای تعیین عدد یدی و عدد صابونی نشان داد که، فرایند تغییر استری در درجه غیراشباعی و وزن مولکولی مخلوط روغنهای استری شده تغییری ایجاد ننموده است. تعیین عدد پراکسید نیز مشخص نمود که تحت شرایط مذکور پراکسید تشکیل نمیشود. این مخلوط دارای 1/1 درصد ایزومر ترانس بود که از روغن پیه گاو مصرفی در فرمول ناشی میگردد. نتایج این بررسی نشان میدهد که، مخلوط روغن سویا و روغن پیه گاو استری شده را میتوان به عنوان جانشین روغنهای هیدروژنه در تولید مارگارین و نیز برای مصارف خانگی، با توجه به محدوده پلاستیسیته مناسب و با مقدار اسیدهای چرب ترانس کمتر استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استریفیکاسیون، روغن سویا، پیه گاو، تغییراستری
عنوان انگلیسی
Application of Esterification in the Manufacture of Suitable Fat for the Production of Margarine
چکیده انگلیسی مقاله
The esterification process causes some desirable changes in physicochemical properties of fat by exchanging the acyl groups in triglyceride molecules. The aim of this study was to produce a suitable edible fat for industrial and home uses. In this study a mixture of 60 percent soybean oil and 40 percent edible tallow were inter-esterified, using 0.5 percent sodium methylate or ethylate as catalyst. The results obtained for solid fat contents and melting points indicated that the process of inter-esterification was accomplished in 30 minutes at 90°C. It was also observed that sodium methylate and. ethylate had similar effects on physical and chemical characteristics of the esterified blend. Iodine and saponification values indicated that the esterification process did not have any considerable effect on the degree of unsaturation or molecular weight of fatty acids. The peroxide values showed that the processing condition did not produce any peroxide. The esterified blend contained 1.10 percent trans fatty acids, which were originally present in the tallow. It is concluded that interesterification of soybean oil and edible beef tallow can be used as an alternative method to hydrogenation to produce a suitable plastic fat with low levels of trans fatty acids for the manufacture of different types of margarines and fats for home uses.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهین زمردی | s. zomorrodi
رضا شکرانی | r. shokrani
محمد شاهدی | m. shahedi
شهرام دخانی | s. dokhani
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-166&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات