این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۳، شماره ۱۰، صفحات ۲۵-۳۶
عنوان فارسی
ارزیابی تجمع نیترات و فعالیت نیترات ردوکتاز در مراحل مختلف رشد در برخی تودههای اسفناج (Spinacia oleracea L.) بومی ایران
چکیده فارسی مقاله
یک آزمایش گلدانی در هوای آزاد در بستر شن+ کوکوپیت (نسبت 80:20) انجام شد تا فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و تجمع نیترات در ریشهها و برگهای پانزده توده بومی اسفناج ایرانی (Spinacia oleracea) در مراحل مختلف نمو گیاه مورد بررسی قرار گیرد. گیاهان در سه دوره زمانی از مراحل 22، 30 و 38 روز پس از ظهور اولین برگهای حقیقی و قبل از گلدهی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان دادند بیشترین فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در بخش هوایی گیاهان توده تبریز در اولین مرحله رشد رویشی (29/51 میکرومول نیتریت/گرم وزن تازه برگ/ ساعت) و در ریشههای گیاهان تودههای قزوین، صالحآباد قم و قم در مرحله سوم رشد رویشی (بهترتیب 71/20، 34/15 و 27/15 میکرومول نیتریت/گرم وزن تازه برگ/ ساعت) وجود داشت. کمترین فعالیت آنزیم در بخش هوایی (56/1 میکرومول نیتریت/گرم وزن تازه برگ/ ساعت) در توده شیراز در مرحله سوم رشد رویشی وجود داشت. فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در ریشههای توده بیرجند در اولین مرحله رشد رویشی (85/3 میکرومول نیتریت/گرم وزن تازه برگ/ ساعت) بهطور معنیداری کمتر از سایر تودهها بود. در بخش هوایی توده قزوین در مرحله سوم رشد بیشترین غلظت نیترات وجود داشت (7122 میکروگرم در گرم وزن خشک). تجمع نیترات در بخش هوایی توده اراک-1 در مرحله دوم رشدی بهطور معنیداری کمتر از سایر تودهها بود (2961 میکروگرم در گرم وزن خشک). توده ورامین-1 در مرحله دوم رشدی در مقایسه با سایر تودهها غلظت نیترات بیشتری را در ریشه نشان داد (3741 میکروگرم در گرم وزن خشک). نتایج نشان دادند فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و غلظت نیترات در ریشه و یا بخش هوایی تودههای اسفناج ایرانی دارای تفاوت معنیداری بود. با توجه به اینکه میزان نیترات در اسفناج بایستی تا حد امکان پایین نگهداشته شود در حالیکه تقریباً حداکثر عملکرد حفظ شود، کاشت تودههای بومی گزینش شده اسفناج که بر اساس بررسی فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و تجمع نیترات گزینش شدهاند، میتواند در این زمینه مؤثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسفناج(Spinacia oleracea L.)، آنزیم، رشد، نیتروژن
عنوان انگلیسی
Evaluation of Nitrate Accumulation and Nitrate Reductase Activity in Different Vegetative Growth of Selected Iranian Land Races of Spinach (Spinacia oleracea L.)
چکیده انگلیسی مقاله
An outdoor pot experiment was carried out in sand+ coco-peat culture (80:20 ratio) to investigate the response of nitrate reductase activity and nitrate accumulation in roots and leaves of fifteen Iranian landraces of spinach (Spinacia oleracea) at different stages of plant development. Plants were tested during a three periods from 22, 30 and 38 days after emergence of first true leaves and before flowering. Results showed that the highest activity of nitrate reductase (51.29 µM NO-2. g-1.h-1) was found in the leaves of ‘Tabriz’ at the first vegetative stage and in roots of ‘Qazvin’, ‘Saleh Abad-e- Qom’ and ‘Qom’ plants at the third vegetative stage(20.71, 15.27, 15.34 µM NO-2. g-1.h-1, respectively). Lowest activity of nitrate reductase in leaves were found in plants of ‘shiraz’ in third vegetative stage(1.56 µM NO-2. g-1.h-1). Nitrate reductase activity were significantly lower in roots of ‘Birjand’ in first vegetative stage compared to other land races (3.85 µM NO-2. g-1.h-1). Leaves of ‘Qazvin’ have the highest nitrate content at the third vegetative stage(7122 µM NO-3. g-1 dry weight). Nitrate accumulation in leaves of ‘Arak-1’ were found lower than other land races in second vegetative stage (2961 µM NO-2. g-1.h-1). Nitrate content in roots of ‘Varamin-1’ were higher in 2 th vegetative stage(3741 µM NO-2. g-1.h-1). Significant differences in the nitrate reductase activity and nitrate accumulation were observed in selected Iranian land race of spinach. As, the nitrate levels in spinach should be kept as low as possible while near maximum yields are maintained, this can be accomplished by planting selected land races of spinach that are selected based on nitrate reductase activity and nitrate content analyses.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Enzyme, Growth, Nitrogen, Spinach (Spinacia oleracea L.)
نویسندگان مقاله
معصومه عالمیان | m. alamian
shahid chamran univ., ahvaz, khouzestan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
سیدعبداله افتخاری | s a eftekhari
shahid chamran univ., ahvaz, khouzestan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
مختار حیدری | m. heidari
shahid chamran univ., ahvaz, khouzestan, iran.
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، ملاثانی، خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
ناصر عالم زاده انصاری | n alamzadeh ansari
shahid chamran univ., ahvaz, khouzestan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-100&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات