این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۳، شماره ۱۰، صفحات ۱۸۱-۱۹۱
عنوان فارسی
تأثیر مقادیر مختلف نیتروژن و بقایای گیاهان ذرت، کلزا، آفتابگردان و گندم بر عملکرد و کارایی مصرف نیتروژن در گندم
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف نیتروژن و بقایای گیاهی بر رشد، عملکرد و کارایی مصرف نیتروژن در گندم، آزمایشی در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز (منطقه باجگاه) بهصورت کرتهای دو بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل نیتروژن (45، 90، 135 و180 کیلوگرم در هکتار) بهعنوان عامل اصلی، نوع بقایای گیاهی (بدون بقایا، ذرت، کلزا، آفتابگردان و گندم) بهعنوان عامل فرعی و مقدار بقایا (25 و 50 درصد وزن بقایا) بهعنوان عامل فرعی فرعی بود. نتایج نشان داد که اثر مقادیر نیتروژن، نوع و میزان بقایای گیاهی بر ارتفاع بوته، عملکرد و اجزای عملکرد، و کارایی مصرف نیتروژن معنیدار بود. بیشترین میزان عملکرد دانه و اجزای عملکرد در سطح 180 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و بیشینه کارایی مصرف نیتروژن در سطح 45 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بهدست آمد. با افزایش میزان بقایا از 25 به 50 درصد کلیه صفات بهجز ارتفاع بوته و تعداد سنبله در واحد سطح کاهش یافت. بیشینه عملکرد دانه گندم و کارایی مصرف نیتروژن در تیمار بدون بقایا بهدست آمد و کاربرد بقایا، باعث کاهش معنیداری در این صفات شد که این کاهش در تیمار بقایای آفتابگردان در مقایسه با سایر بقایای گیاهی کمتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Yield and Nitrogen Use Efficiency of Wheat as Influenced by Different Levels of Nitrogen and Corn, Rapeseed, Sunflower and Wheat Residues
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of different rates of nitrogen (N) and corn, rapeseed, sunflower and wheat residues on plant height, biological and grain yield and N use efficiency of wheat, an experiment was conductedduring 2010-2011 at Agricultural College of Shiraz University. The experimental design was split-split plot based on RCBD with four replications. Treatments were N (45, 90, 135 and 180 kg ha-1) as main factor, type of plant residues (no residues, corn, rapeseed, sunflower and wheat) as sub factor and rates of crop residues (25 and %50) as sub-sub factor. Results indicated that rates of N, types and rates of crop residues had significant effects on plant height, yield components, biological and grain yields, and N use efficiency. The highest yield components, grain yield and N use efficiency were achieved by 180 and 45 kg ha-1 N, respectively. Increasing the rate of residues from 25 to %50, decreased all of traits except plant height and spikes per m2. The highest grain yield was obtained from no residues treatment. Wheat grain yield significantly decreased with residues incorporation and this reduction was lowest with sunflower residues.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عسل کشاورزنژاد قادیکلایی | a keshavarz nejad ghadikolaei
college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سید عبدالرضا کاظمینی | s a kazemeini
college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمد جعفر بحرانی | m j bahrani
college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-113&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات