این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۱۰، صفحات ۲۳۳-۲۴۳

عنوان فارسی تأثیر انواع فیلم‌های بسته‌بندی بر عمر انبار مانی قارچ خوراکی تکمه‌ای
چکیده فارسی مقاله قارچ تکمه‌ای سرشار از مواد غذایی است ولی در مقایسه با میوه‌ها و سبزی‌ها سرعت تنفس بالاتری دارد و بدلیل فقدان پوشش طبیعی، زوال آن به‌سرعت اتفاق می‌افتد. به نظر می‌رسد استفاده از پوشش نازک مناسب برای افزایش عمر انبارمانی قارچ یک روش مناسب و مقرون به صرفه می باشد لذا پژوهش حاضر جهت یافتن بهترین پوشش نازک برای افزایش عمر انبارمانی قارچ خوراکی انجام گرفت. در این پژوهش، پوشش‌های مورد استفاده شامل: شاهد (بسته بندی در سلفون)، پوشش پلی‌اتیلن با دو ضخامت 40 و 65 میکرومتر، پوشش بی‌اکسیلاری‌ارینتت‌پلی‌پروپیلن با سه ضخامت 25، 35 و 40 میکرومتر، پوشش کست‌پلی‌پروپیلن با دو ضخامت 25 و 50 میکرومتر، پوشش پلی‌استر با دو ضخامت 12 و 24 میکرومتر و پوشش پلی‌وینیل‌کلراید با ضخامت 30 میکرومتر بود. نمونه‌ها پس از 0، 10، 15، 20 و 25 روز نگه‌داری در انبار سرد در دمای یک درجه سانتی‌گراد و رطوبت 90%، در سه تکرار ارزیابی شد. نتایج نشان داد بین نوع پوشش پلاستیکی اختلاف معنی داری از نظر شاخص‌های مورد بررسی در سطح احتمال 1% وجود داشت. بالاترین میزان سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته ‌قابل تیتراسیون و کمترین کاهش وزن و پوسیدگی در همه ضخامت‌ها در قارچ‌های بسته‌بندی شده با فیلم‌های پوششی، بی‌اکسیلاری‌ارینتت‌پلی‌پروپیلن و کست‌پلی‌پروپیلن بود در حالی که در قارچ‌های بسته‌بندی شده با پوشش‌های نازک شاهد، پلی‌وینیل‌کلراید، پلی‌اتیلن و پلی‌استر کیفیت قارچ‌ها پایین تر و پوسیدگی آنها بالاتر بود هم‌چنین اثر زمان بر تمامی صفات اندازه-گیری شده معنی‌دار بود و به مرور زمان کیفیت قارچ‌ها کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قارچ تکمه‌ای ، عمر پس از برداشت، فیلم پوششی، کاهش وزن، سفتی

عنوان انگلیسی Effect of Different Packaging Films on Storability of Mushroom (Agaricus bisporus)
چکیده انگلیسی مقاله The button mushroom is rich food full of nutrient but compared with other fruits and vegetables, mushroom has a higher respiration rate and due to the lack of protective layer to prevent water loss, decay occurs quickly. It seems that suitable coating film is the one way for increase the storage life of mushroom. Therefore present research was carried out as split plot design in farme of CRD to find the best coating film in order to increase the storage life. In this research, the treatments were: control (package with Selefon), Poly Ethylene (PE) with 40 and 65 micron thickness, Biaxially Oriented Polypropylene (BOPP) with 25, 35 and 40 micron thickness, Cast PolyPropylen (CPP) with 25 and 40 micron thickness, Poly Ester (PET) with 12 and 24 micron thickness and Poly Vinyl Chloride (PVC) with 30 micron thickness. The samples were estimated after 0, 10, 15, 20 and 25 days storage at 1°C and 90 % RH in 3 replications. The results showed that the types of plastic coating had significant effects on all measured characteristics as campared to that of control. Highest firmness value, Soluble Solid Content (SSC), titratable acidity, acidity (pH), and lowest weight less and decay were observed in packet mushroom with the coating film: BOPP and CPP and the lowest amounts were observed in the mushroom packed with control, PVC, PET and PE films. The effects of time on all of the measured during the storage period, were significant too.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ریحانه امین زاده | r. aminzadeh
college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

فریبا امینی | f. amini
college of sci., arak univ., arak, iran.
دانشکده علوم، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)

علی اکبر رامین | a a ramin
college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

مصطفی مبلی | m. mobli
college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-117&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات