این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۱۰، صفحات ۲۴۵-۲۵۵

عنوان فارسی اثرات کاربرد روی بر رشد، جذب عناصر غذایی و سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانتی گوجه‌فرنگی(Lycopersicum esculentum L.) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثرات کاربرد روی و شوری بر پارامترهای رشد، جذب مواد غذایی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی گیاهان گوجه‌فرنگی در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، ارزیابی شد. فاکتورها شامل چهار سطح شوری (0، 45، 90 و 120 میلی‌مولار کلریدسدیم) و سه سطح سولفات‌روی (0، 5 و 10 میکرومولار) بودند. نتایج نشان داد که شوری وزن تر و خشک گیاه، مقدار روی و پتاسیم را کاهش می‌دهد، در حالی‌که با افزایش سطوح ‌کلریدسدیم، مقدار سدیم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی افزایش پیدا کرد. هم‌چنین نتایج نشان داد که سولفات‌روی بر پارامترهای رشد، غلظت روی و پتاسیم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اثر مثبت داشته اما غلظت سدیم و فسفر را کاهش داد. کاربرد سولفات‌روی مخصوصاً غلظت 10 میکرومولار در گیاهان گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری، شاخص‌های رشد، غلظت پتاسیم، درصد بازدارندگی رادیکال 1،1-دی‌فنیل-2-پیکریل‌هیدرازیل، فعالیت کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز را افزایش و غلظت سدیم و فسفر را کاهش داد. بیشترین مقدار وزن تر و خشک گیاه و جذب پتاسیم در گیاهان بدون تنش شوری همراه با غلظت 10 میکرومولار سولفات‌روی و کمترین مقدار این شاخص‌ها در گیاهان تحت تنش شوری 120 میلی‌مولار کلریدسدیم و بدون سولفات‌روی اندازه‌گیری شد. بنابراین روی می‌تواند کارایی و محصول گیاهان گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری را بهبود بخشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پتاسیم، سدیم، سوپراکسیددیسموتاز، فسفر، کاتالاز

عنوان انگلیسی The Effects of Zinc Application on Growth, Nutrient Uptake and Antioxidant Enzyme Activity in Tomato (Lycopersicum esculentum) under Salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله In this study, effects of salinity and Zinc sulphate application on growth parameters, nutrient uptake and antioxidant enzyme activity of Tomato (Lycopersicum esculentum) in a factorial experiment in completely randomized design with three replications were evaluated. Factors consisted of four salinity levels (0, 45, 90 and 120 mM NaCl) and three Zinc sulphate levels (0, 5, and 10 μM). Results showed that salinity decreased fresh and dry weight of plants, Zn and K contents whereas increased the Na content and antioxidant activity by increasing NaCl level. Also, results showed that ZnSO4 had positive effect on growth parameters, Zn and K concentration and antioxidant activity but reduced Na and P concentration. Zinc treatment especially at 10 μM concentration in tomato under salt conditions increased growth indexes, potassium concentration, percent of Inhibition of 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl radical, catalase and superoxide dismutase activity and decreased sodium and phosphorus concentrations. The highest fresh and dry weight of plants and potassium uptake were measured in plants without salt stress with application of 10 μM ZnSO4 and the lowest on these indicator in plants under 120 mM NaCl without ZnSO4 application. Thus, it was concluded that Zinc could be improve performance and yield in tomato plants under salt stress conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهری عسگری | m. askary
college of sci., arak univ., arak, iran.
گروه زیست، دانشکده علوم، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)

فریبا امینی | f. amini
college of sci., arak univ., arak, iran.
گروه زیست، دانشکده علوم، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)

فاطمه جمالی | f. jamali
college of sci., arak univ., arak, iran.
گروه زیست، دانشکده علوم، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-118&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات