این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۳، شماره ۸، صفحات ۸۳-۹۲
عنوان فارسی
تأثیر پیشتیمار با ایندول بوتیریک اسید بر ویژگیهای جوانه زنی بذر لوبیا چیتی در تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر پیشتیمار بذر با ایندول بوتیریک اسید بر ویژگیهای جوانهزنی لوبیا در تنش شوری، آزمایشی در سال زراعی 91-1390 در آزمایشگاه دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش، سه سطح پیشتیمار (صفر، 10 و 20 میلیگرم در لیتر ایندول بوتیریک اسید) و پنج سطح شوری ناشی از NaCl (صفر، 1، 2، 3 و 4 دسیزیمنس بر متر) در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان از اثر معنیدار ایندول بوتیریک اسید بر طول ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و ضریب آلومتری داشت. شوریهای مختلف هم اثرهای متفاوت و معنیداری بر طول ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک ساقهچه، شاخص بنیه بذر و ضریب آلومتری داشتند. با این حال، برهمکنش تنش شوری و ایندول بوتیریک اسید تنها در مورد ضریب آلومتری معنیدار بود. در این آزمایش، سرعت و درصد جوانهزنی تحت تأثیر هیچ یک از تیمارها قرار نگرفت. مقایسه میانگینها نشان داد که افزایش غلظت ایندول بوتیریک اسید باعث افزایش طول ساقهچه (از 9/1 به 1/2 سانتیمتر)، وزن خشک ریشهچه (از 03/0 به 05/0 گرم) و ضریب آلومتری (از 71/0 به 06/1) شده و افزایش شوری بستر باعث کاهش جوانهزنی طول ریشه چه (از 6/2 به 2 سانتیمتر)، شاخص بنیه بذر (از 8/202 به 7/147) و ضریب آلومتری (از 1/1 به 78/0) شد. افزایش شوری در ابتدا سبب افزایش طول ساقهچه و سپس کاهش آن شد. بنابراین، به نظر میرسد استفاده از ایندول بوتیریک اسید در پیشتیمار کردن بذرها بتواند از راه افزایش طول ریشهچه استقرار بهتری را برای گیاهچهها در شرایط شور ایجاد کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضریب آلومتری، طول ساقه چه، طول ریشه چه، گیاهچه
عنوان انگلیسی
Effect of Pretreatment with Indole-3-Butyric Acid on Germination Characteristics of Pinto Bean Seed under Salt Stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of seed priming by indole-3-butyric acid (IBA) on germination characteristics of pinto bean under salinity stress, a factorial laboratory experiment, based on completely randomized design with three replications, was carried out at the Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran, in 2011-2012. Three levels of pretreatment (0, 10 and 20 mg/L IBA) and five levels of salinity stress due to NaCl (0, 1, 2, 3 and 4 dS/m) were considered. Results represented the significant effect of IBA on shoot length, root dry matter as well as allometric coefficient. Salinity had significant effect on shoot and root length, shoot dry weight, vigor index and allometric coefficient. While, interaction effect of IBA and salinity was significant only for allometric coefficient. In this experiment, the rate and percentage of germination were not affected by any of the treatments. Comparison of means showed that increasing IBA concentration resulted in an increase in shoot length (1.9 to 2.1 cm), shoot dry weight (0.03 to 0.05 gm) and allometric coefficient (0.71 to 1.06 cm), while increased salinity resulted in a decrease in root length (2.6 to 2 cm), vigor index (202.8 to 147.7) as well as allometric coefficient (1.1 to 0.78 cm). Increasing salinity increased shoot length first, and then reduced it. Overall, it appears that application of IBA for pretreatment of pinto been seeds could enhance seedling establishment under saline conditions through the improvement of root length.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Allometric coefficient, Shoot length, Root length, Seedling.
نویسندگان مقاله
نیلوفر آقایی پور | n. aghaeipour
dept. of agron. and plant breed., college of agric. sci., univ. of guilan, rasht, iran.
گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محسن زواره | m. zavareh
dept. of agron. and plant breed., college of agric. sci., univ. of guilan, rasht, iran.
گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمد رضا خالدیان | m r khaledian
dept. of water eng., college of agric. sci., univ. of guilan, rasht, iran.
گروه آبیاری، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-71&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات