این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۷، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی مقایسه روش‌های مختلف جداسازی بذر طالبی و تأثیر آنها بر ویژگی‌های جوانه‌زنی
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی روش ­ های مختلف جداسازی بذر طالبی ( Cucumis melo L . var. reticualus ) از بافت ­ های گوشتی اطراف آن (پلاسنتا) و هم‌چنین تأثیر این روش­ها بر ویژگی­های مختلف جوانه‌زنی بذر، پژوهشی در سال 1387 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ورامین انجام شد. در این پژوهش، که با استفاده از طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار صورت پذیرفت، از سه روش جداسازی بذر همچون تخمیر (به مدت 24 و 48 ساعت)، اسید سولفوریک (5/0، 1، 2، 12، 24، 49 و 98 درصد) و اسید کلریدریک (5/0، 1، 2، 8/4، 5/9، 18 و 38 درصد) استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار اسید سولفوریک 98%، ظرف مدت 5 دقیقه فرایند جداسازی بذر را به خوبی انجام داده و با داشتن سرعت جوانه‌زنی 058/0 بذر جوانه زده در روز از تیمارهای برتر آزمایش محسوب گردید. در تیمار اسید کلریدریک، به ویژه در غلظت­های زیاد (18 و 38 درصد)، اگرچه جداسازی بذر با سرعت قابل قبولی انجام شد و اثرهای مثبتی نیز بر سرعت و میزان جوانه‌زنی بذر داشت، اما آزمون هدایت الکتریکی محلول بذر نشان داد که این تیمارها باعث افزایش نشت مواد سلولی شده و هم‌چنین کاهش معنی­دار طول ریشه­چه و ساقه­چه را نیز به دنبال خواهند داشت. تیمارهای تخمیر، بجز طولانی کردن مدت زمان لازم برای جداسازی بذر (24 و 48 ساعت)، اثرهای مثبتی بر جداسازی و ویژگی­های جوانه‌زنی داشتند. در بین تیمارها، تیمار اسید سولفوریک 98% هم به واسطه جداسازی بذر از قسمت­های گوشتی در زمان کمتر و هم به دلیل اثر مثبت بر ویژگی­های جوانه‌زنی بر سایر تیمارها برتری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، تخمیر، سرعت جوانه‌زنی

عنوان انگلیسی Comparison of Different Methods of Cantaloupe Seed Separation and Their Effects on Seed Germination Characteristics
چکیده انگلیسی مقاله In order to study different methods of separating the seeds of cantaloupe (Cucumis melo L. var. reticualus) from the sorrounding fleshy tissues (placenta) and the effects of various treatments on seed germination characteristics, an experiment was conducted in Agricultural and Natural Research Center of Varamin, Iran, in 2009. In this research, which was based on a randomized complete blocks design with three replicates, three methods of seed separation including fermentation (for 24 and 48 hours ), sulfuric acid (0.5 , 1 , 2, 12 , 24, 49 and 98 percent) and hydrochloric acid (0.5 , 1, 2 , 4.8 , 9.5 , 18 and 38 percent) were used. The results showed that 98% sulfuric acid treatment was able to finish the seed separation process within 5 minutes, and with germination rate of 0.058 seeds per day was among the best treatments . In hydrochloric acid treatment , especially at high concentrations (18 and 38 percent), though seed separation was performed at acceptable rate and had positive effects on seed germination rate and percentage, but the electrical conductivity of seed solution showed that these treatments increased leakage of cellular materials, in addition to significant reduction of radicle and plumule length . Fermentation treatments had positive effects on separation and germination characteristics, except that they prolonged the time required for seed separation (24 and 48 hours) . Among the treatments , the 98% sulfuric acid was superior to other treatments due to faster separation of seeds from the fleshy parts and its positive effects on seed germination characteristics .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کریم عرب سلمانی | k. arabsalmani
agric. and natur. resour. res. center, varamin, iran.
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ورامین

امیر هوشنگ جلالی | a h jalali
agric. and natur. resour. res. center, isfahan, iran.
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

پیمان جعفری | p. jafari
agric. and natur. resour. res. center, isfahan, iran.
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-47&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات