این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۷، صفحات ۳۷-۴۶

عنوان فارسی مطالعه توارث برخی از صفات مرتبط با کیفیت نانوایی گندم
چکیده فارسی مقاله به منظور تعیین وراثت­پذیری برخی از صفات مرتبط با کیفیت نانوایی گندم نان از طریق تلاقی دی­آلل ، بذرهای F1 حاصل از تلاقی دی­آلل یکطرفه 5×5 به همراه والدین در سال 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در دو حالت با و بدون تنش کم­آبی کشت گردیدند و هشت صفت مرتبط با کیفیت نانوایی به همراه وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر در آنها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس مرکب صفات مورد بررسی نشان داد که اثر تنش برای صفات درصد پروتئین، حجم رسوب با SDS ، میزان گلوتن مرطوب، وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر معنی‌دار بود. اثر متقابل ژنوتیپ و تنش نیز فقط برای صفات حجم نان و وزن هکتولیتر در سطح احتمال 1% معنی‌دار شد که نشان دهنده واکنش متفاوت ژنوتیپ­ها در محیط­های با و بدون تنش آبی می­باشد. اثر ژنوتیپ نیز برای کلیه صفات بجز حجم رسوب زلنی، درصد رطوبت دانه و میزان گلوتن مرطوب معنی‌دار بود و این نشان می­دهد که شرایط برای انجام تجزیه دی­آلل و تفکیک مجموع مربعات صفات ژنوتیپ­ها فراهم بوده است. معنی‌دار شدن قابلیت ترکیب عمومی ( GCA ) برای صفات حجم نان، سختی دانه، درصد جذب آّب، حجم رسوب با SDS ، وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر، وجود اثر افزایشی و قابلیت ترکیب خصوصی ( SCA ) برای دو صفت وزن هزار دانه و وزن هکتولیتر وجود اثر غیرافزایشی ژن­ها در کنترل صفات مربوطه را نشان می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گندم نان، کیفیت دانه، قابلیت ترکیب عمومی، قابلیت ترکیب خصوصی

عنوان انگلیسی Heritability of Some Characters Related to Bread Quality of Wheat
چکیده انگلیسی مقاله To determine the inheritance of bread making quality of bread wheat by diallel crossing, the F1 seeds of a 5 × 5 half diallel along with their parents were grown in water-stress and non-stress conditions, in a randomized complete blocks design, at Islamic Azad University, Ardabil, Iran, in 2009, and 8 characters related to their bread quality along with 1000-seed weight and hectolitre mass were evaluated. The result of combined analysis of variance showed that the effect of stress on protein content, SDS sedimentation volume, wet gluten content, 1000-seed weight and hectolitre mass was significant . The interaction effect of genotype and stress was significant (P< 0.01) for the loaf volume and hectolitre mass, and this showed different reactions of the genotypes in the stress and non-stress conditions. Also, the effects of genotype were significant for all the traits except for Zeleny sedimentation volume, grain moisture content and wet gluten content. This shows that the conditions are suitable for diallel analysis and separation of sum of squares of traits. Significance of general combining ability for loaf volume, grain hardness, moisture absorption percentage, SDS sedimentation volume, 1000-seed weight and hectolitre mass shows presence of additive effect and specific combining ability for 1000-seed weight and hectolitre mass shows non-additive gene effects in the control of these traits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله احسان خدادادی | e. khodadadi
islamic azad univ., tabriz branch, young scientists club, tabriz, iran.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، باشگاه پژوهشگران جوان، تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)

سعید اهری زاد | s. aharizad
dept. of plant breed. and biotechnol., college of agric., univ. of tabriz, tabriz, iran.
گروه به نژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

حسین شهبازی | h. shahbazi
dept. of agron. and plant breed. college of agric., islamic azad univ., ardebil branch, ardebil, iran.
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل (Islamic azad university of ardabil)

محسن سبزی | m. sabzi
islamic azad univ., tabriz branch, young scientists club, tabriz, iran.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، باشگاه پژوهشگران جوان، تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-50&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات