این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۷، صفحات ۱۱۱-۱۲۱

عنوان فارسی بررسی فعالیت آنتی‌کسیدانی و رابطه آن با مقدار فنول و آنتوسیانین در برخی ارقام انگور استان فارس
چکیده فارسی مقاله انگور به علت داشتن منابع سرشار از ترکیبات فنولی، از قبیل آنتوسیانین و فلاونوئیدها، بسیار مورد توجه است. از سوی دیگر، میزان این ترکیبات و فعالیت آنتی­اکسیدانی در میوه ارقام مختلف انگور و در شرایط مختلف تولید متفاوت است. آنتی­اکسیدان­ها اولین خط دفاعی بدن در برابر رادیکال­های آزاد هستند و برای حفظ سلامتی بشر اهمیت زیادی دارند. به منظور تعیین فعالیت آنتی­اکسیدانی، مقدار فنول، آنتوسیانین، درجه بریکس، pH و برخی ویژگی­های مورفولوژیک (وزن تر حبه، تعداد بذر و وزن پوست حبه) 12 رقم انگور استان فارس شامل: سمرقندی، یاقوتی، ریش بابا و رجبی (از منطقه زرقان)، عسلی، سیاه شیراز، ریش بابا و عسکری (میمند) و کشمشی بوانات، عسکری، سیاه شیراز و ریش بابا (سعادت شهر) پژوهشی در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز طراحی و اجرا گردید. نتایج نشان داد که ارقام سیاه شیراز (میمند و سعادت شهر) به ترتیب دارای بیشترین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی (42/75 و 24/70 درصد) بودند. رقم سیاه شیراز (میمند) دارای بیشترین میزان فنول (33/174 میلی­گرم در کیلوگرم) و بیشترین مقدار آنتوسیانین (74/498 میلی­گرم در کیلوگرم) بود و ارقام ریش بابا و عسکری (سعادت شهر) و عسلی (میمند) به ترتیب دارای کمترین مقدار فعالیت آنتی­اکسیدانی (09/15، 68/16 و 56/19 درصد) بودند. کمترین مقدار فنول (56/29 میلی­گرم در کیلوگرم) در رقم ریش بابا (سعادت شهر) بود. رقم کشمشی (سعادت شهر) هم کمترین میزان آنتوسیانین (94/14 میلی­گرم در کیلوگرم) را دارا بود. هم‌چنین مشخص شد که هم‌بستگی بالایی بین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی و آنتوسیانین (68/0= r2 ) و فنول (49/0= r2 ) وجود دارد. با توجه به نتایج این پژوهش، به نظر می­رسد که انگورهای رنگی مانند سیاه شیراز دارای فعالیت آنتی­اکسیدانی زیادی هستند، و افزون بر شرایط محیطی، نژادگان یک رقم هم در میزان این ترکیبات مؤثر می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید اسکوربیک، فلاونوئید، آنتوسیانین

عنوان انگلیسی Antioxidant Activity and Its Correlation with Phenol and Anthocyanin Contents in Some Grape Cultivars Grown in Fars Province
چکیده انگلیسی مقاله Grape, having considerable sources of phenolic substances, such as anthocyanin and flonoids, is an important fruit. On the other hand, the amount of these substances and antioxidant activity in fruits of grape cultivars varies in different growing conditions. Antioxidants are the first line of body defense against free radicals and are critical for human health. To determine antioxidant activity, phenol content, anthocyanin, brix, pH and some morphological characteristics (berry fresh weight, number of seeds and berry skin weight) of 12 grape (Vitis vinifera L.) cultivars grown in Fars Province, Iran, including Samarghandi, Yaghuti, Rishbaba and Rajabi (Zarghan region), Asali, Siah Shiraz, Rishbaba and Askari (Maymand region) and Keshmeshi Bavanat, Askari, Siah Shiraz and Rishbaba (Saadatshahr) an experiment was designed and carried out in College of Agriculture, Shiraz University in 2009. The results showed that Siah Shiraz (from Maymand and Saadatshahr) had the highest antioxidant activity (75.42 and 70.24%, respectively). Siah Shiraz cultivar (in Maymand) had the greatest amount of phenol (174.33 mg/kg) and anthocyanin (498.74 mg/kg) and Rishbaba and Askari (from Saadatshahr) and Asali (from Maymand) had the lowest antioxidant activity (15.09, 16.68 and 19.56%, respectively). The lowest amount of phenol (29.56 mg/kg) was observed in Rishbaba berries (Saadatshahr region). Keshmeshi cultivar (from Saadatshahr) had the lowest amount of anthocyanin (14.94 mg/kg). Also, A high correlation existed between antioxidant activity and anthocyanin (r2 = 0.68) as well as phenol (r2 = 0.49). Based on the results of this research, it was concluded that colored grapes, such as Siah Shiraz, have a lot of antioxidant activity and other than environmental conditions, the genotype is also effective in the amount of these substances.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Acid ascorbic, Flavonoid, Anthocyanin.

نویسندگان مقاله لقمان صالحی | l. salehi
dept. of hort. sci., college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

سعید عشقی | s. eshghi
dept. of hort. sci., college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

علی قرقانی | a. gareghani
dept. of hort. sci., college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-56&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات