این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۳، شماره ۷، صفحات ۱۱۱-۱۲۱
عنوان فارسی
بررسی فعالیت آنتیکسیدانی و رابطه آن با مقدار فنول و آنتوسیانین در برخی ارقام انگور استان فارس
چکیده فارسی مقاله
انگور به علت داشتن منابع سرشار از ترکیبات فنولی، از قبیل آنتوسیانین و فلاونوئیدها، بسیار مورد توجه است. از سوی دیگر، میزان این ترکیبات و فعالیت آنتیاکسیدانی در میوه ارقام مختلف انگور و در شرایط مختلف تولید متفاوت است. آنتیاکسیدانها اولین خط دفاعی بدن در برابر رادیکالهای آزاد هستند و برای حفظ سلامتی بشر اهمیت زیادی دارند. به منظور تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی، مقدار فنول، آنتوسیانین، درجه بریکس، pH و برخی ویژگیهای مورفولوژیک (وزن تر حبه، تعداد بذر و وزن پوست حبه) 12 رقم انگور استان فارس شامل: سمرقندی، یاقوتی، ریش بابا و رجبی (از منطقه زرقان)، عسلی، سیاه شیراز، ریش بابا و عسکری (میمند) و کشمشی بوانات، عسکری، سیاه شیراز و ریش بابا (سعادت شهر) پژوهشی در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز طراحی و اجرا گردید. نتایج نشان داد که ارقام سیاه شیراز (میمند و سعادت شهر) به ترتیب دارای بیشترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی (42/75 و 24/70 درصد) بودند. رقم سیاه شیراز (میمند) دارای بیشترین میزان فنول (33/174 میلیگرم در کیلوگرم) و بیشترین مقدار آنتوسیانین (74/498 میلیگرم در کیلوگرم) بود و ارقام ریش بابا و عسکری (سعادت شهر) و عسلی (میمند) به ترتیب دارای کمترین مقدار فعالیت آنتیاکسیدانی (09/15، 68/16 و 56/19 درصد) بودند. کمترین مقدار فنول (56/29 میلیگرم در کیلوگرم) در رقم ریش بابا (سعادت شهر) بود. رقم کشمشی (سعادت شهر) هم کمترین میزان آنتوسیانین (94/14 میلیگرم در کیلوگرم) را دارا بود. همچنین مشخص شد که همبستگی بالایی بین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و آنتوسیانین (68/0= r2 ) و فنول (49/0= r2 ) وجود دارد. با توجه به نتایج این پژوهش، به نظر میرسد که انگورهای رنگی مانند سیاه شیراز دارای فعالیت آنتیاکسیدانی زیادی هستند، و افزون بر شرایط محیطی، نژادگان یک رقم هم در میزان این ترکیبات مؤثر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید اسکوربیک، فلاونوئید، آنتوسیانین
عنوان انگلیسی
Antioxidant Activity and Its Correlation with Phenol and Anthocyanin Contents in Some Grape Cultivars Grown in Fars Province
چکیده انگلیسی مقاله
Grape, having considerable sources of phenolic substances, such as anthocyanin and flonoids, is an important fruit. On the other hand, the amount of these substances and antioxidant activity in fruits of grape cultivars varies in different growing conditions. Antioxidants are the first line of body defense against free radicals and are critical for human health. To determine antioxidant activity, phenol content, anthocyanin, brix, pH and some morphological characteristics (berry fresh weight, number of seeds and berry skin weight) of 12 grape (Vitis vinifera L.) cultivars grown in Fars Province, Iran, including Samarghandi, Yaghuti, Rishbaba and Rajabi (Zarghan region), Asali, Siah Shiraz, Rishbaba and Askari (Maymand region) and Keshmeshi Bavanat, Askari, Siah Shiraz and Rishbaba (Saadatshahr) an experiment was designed and carried out in College of Agriculture, Shiraz University in 2009. The results showed that Siah Shiraz (from Maymand and Saadatshahr) had the highest antioxidant activity (75.42 and 70.24%, respectively). Siah Shiraz cultivar (in Maymand) had the greatest amount of phenol (174.33 mg/kg) and anthocyanin (498.74 mg/kg) and Rishbaba and Askari (from Saadatshahr) and Asali (from Maymand) had the lowest antioxidant activity (15.09, 16.68 and 19.56%, respectively). The lowest amount of phenol (29.56 mg/kg) was observed in Rishbaba berries (Saadatshahr region). Keshmeshi cultivar (from Saadatshahr) had the lowest amount of anthocyanin (14.94 mg/kg). Also, A high correlation existed between antioxidant activity and anthocyanin (r2 = 0.68) as well as phenol (r2 = 0.49). Based on the results of this research, it was concluded that colored grapes, such as Siah Shiraz, have a lot of antioxidant activity and other than environmental conditions, the genotype is also effective in the amount of these substances.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Acid ascorbic, Flavonoid, Anthocyanin.
نویسندگان مقاله
لقمان صالحی | l. salehi
dept. of hort. sci., college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سعید عشقی | s. eshghi
dept. of hort. sci., college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
علی قرقانی | a. gareghani
dept. of hort. sci., college of agric., shiraz univ., shiraz, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-56&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات