این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۷، صفحات ۱۸۵-۱۹۴

عنوان فارسی بهبود عمر انبارمانی سیب رقم
چکیده فارسی مقاله سیب یکی از مهم‌ترین محصولات باغی کشور است و براساس الگوی تنفس و تولید اتیلن میوه­ای فرازگرا است. هر تیماری که بتواند از تولید اتیلن و یا از عمل آن جلوگیری کند سبب افزایش عمر انباری میوه­های فرازگرا می‌شود. 1 - متیل سیکلوپروپن، ماده‌ای گازی است که در غلظت‌های بسیار کم، آثار ضد اتیلنی دارد. در این تحقیق تأثیر تیمارهای 1 - متیل سیکلوپروپن با غلظت‌های (0، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر) بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم گلاب کهنز بررسی شد. میوه‌ها بعد از تیمار با 1 - متیل سیکلوپروپن و نگهداری در سردخانه در دمای 2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90% در فواصل زمانی3 هفته یکبار از انبار سرد خارج شده و از نظر شاخص‌هایی مانند سفتی بافت، درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به‌صورت طرح کرت‌های خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد . نتایج نشان داد که در میوه‌های تیمار شده با1 - متیل سیکلوپروپن، سفتی و اسیدیته قابل تیتراسیون به‌طور معنی‌داری بیشتر از میوه‌های شاهد بود. هم‌چنین درصد کاهش وزن میوه­های تیمار شده با 1- متیل سیکلوپروپن به‌طور معنی‌داری نسبت به شاهد کمتر بود. بیشترین سفتی در تیمار 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1 - متیل سیکلوپروپن مشاهده شد که تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند و کمترین سفتی مربوط به تیمار شاهد بود. به نظر می‌رسد تیمار میوه‌ها با1-MCP بر عمر انبارمانی میوه سیب تأثیر داشته و توانسته است کیفیت میوه‌ها را به‌مدت طولانی‌تری حفظ کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Improving Postharvest Storage of Apple Cv.
چکیده انگلیسی مقاله Apple is one of the important fruit in Iran. according to respiration and ethylene production behaviors, apple classified as a climacteric fruit. Therefore, any treatments, which can inhibit or prevent the action of ethylene, they can increase the postharvest life of horticultural production. 1-methylcyclopropane (1-MCP) is one of the chemical which is environmental save and use as a very small concentrations. In this experiment, the effects of 1-MCP at concentrations of 0 (as a control), 0.25, 0.5, 0.75 and 1 µl.l-1 were used in apple cv. "Golab Kohanz", a land race fruits which is cultivated from long times ago in Iran. After the 1-MCP treatment, they were moved to cold room at 2 ºC and RH of ca 90% for 60 days. Samples were removed from the cold room and analysis for physicochemical characteristics. "Golab Kohanz" apples treated with 1-MCP showed improved fruit firmness, titratable acidity (TA), and total soluble solid after 147 days at 2ºC , compared to the control non-treated fruits. Also, treatment with 1-MCP significantly reduced the incidence of superficial scald in "Golab Kohanze". In general, 1-MCP-treated apples delay ripening during storing in cold room and increased shelf life. Overall, the results indicate that 1-MCP has tremendous potential for maintaining apple quality during storage and post storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Apple ",Golab Kohanz",, 1-MCP, storage life.

نویسندگان مقاله هما اعتمادی نسب | h etemadi nasab
dept. of hort. sci., college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

فریبا امینی | f. amini
dept. of biol., college of sci., arak univ., arak, iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)

علی اکبر رامین | a a ramin
dept. of hort. sci., college of agric., isf. univ. technol., isfahan, iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-62&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات