این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۸۳-۹۵
عنوان فارسی
کاربرد پیه در تغذیه گوساله های نرهلشتاین
چکیده فارسی مقاله
با توجه به کمبود بارز خوراک دام در کشور، استفاده از فرآوردههای جنبی کارخانجات صنایع غدایی و کشتارگاهها در جیره غذایی دامها به خصوص دامهای پرواری یک ضرورت است. جهت مطالعه اثر پیه بر قابلیت هضم جیره، توان تولیدی و ترکیبات لاشه گوسالههای نر در حال رشد هلشتاین، تعداد 24 رأس گوساله با متوسط وزن 191 کیلوگرم، با جیرههای کامل 1، 2، 3 و 4 که به ترتیب حاوی صفر، 5/2، 0/5 و 5/7 درصد پیه و پروتئین خام یکسان بودند، به مدت 125 روز در شرایط محیطی یکسان تغذیه شدند. قابلیت هضم ظاهری جیرهها، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی، درصد لاشه و قطعات آن در گوسالهها اندازهگیری گردید. افزودن پیه به جیرهها بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و انرژی کل اثری نداشت، ولی قابلیت هضم ظاهری دیواره سلولی را به طور معنیداری کاهش (01/0>P)و قابلیت هضم ظاهری چربی جیرهها را افزایش (05/0>P) داد. میانگین افزایش وزن روزانه گوسالههای تغذیه شده با جیرههای 1، 2، 3 و 4 به ترتیب برابر 56/1، 61/1، 69/1 و 75/1 کیلوگرم و به همین ترتیب ضریب تبدیل خوراک (ماده خشک) برابر 63/4، 31/4، 12/4 و 98/3 بود که از نظر آماری اختلاف معنیدار (05/0>P) داشتند. وزن بدن خالی و وزن لاشه گرم با افزودن چربی در جیره افزایش (01/0>P)یافت ولی درصد لاشه گرم و درصد وزن بدن خالی نسبت به وزن زنده تحت تأثیر سطوح مختلف پیه قرار نگرفت. اقتصادیترین سطح مصرف پیه در این آزمایش 5/2 درصد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوساله، پیه ، قابلیت هضم ، توان تولیدی، لاشه ، قطعات لاشه
عنوان انگلیسی
Application of Tallow in Ration of Holstein Male Calves
چکیده انگلیسی مقاله
Feed shortage is one of the most important characteristics of Iranian livestock industry. Therefore, the utilization of agricultural by-products in animal nutrition, especially for fattening animals, is of great importance. In order to study the effect of the four rations containing various levels of tallow (0, 2.5, 5, and 7.5%), on the performance of male Holstein calves (MHC), responding to the above treatments 1, 2, 3 and 4, twenty four MHC (191±32.1 kg) at age 6-7 months-old in a completely randomized design were used. The calves were fed individually for 195 days ad libitum. Average daily gains (ADG) of the MHC fed diets 1, 2, 3 and 4 were 1.56, 1.61, 1.69 and 1.75 kg (P< 0.05), respectively. Feed conversions (as DM) were 4.63, 4.31, 41.2 and 3.98 (P< 0.05), respectively. Added tallow to the ration did not affect carcass, empty body weight (EBW), but increased warm carcass weight (P< 0.05). The dietary treatments did not increase digestibility (D) of dry matter organic matter, crude protein and gross energy either, but decreased D of neutral detergent fiber and increased apparent crude fat (P< 0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی نیکخواه | a nik khah
بهنام آبشت | b. abeshet
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-207&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات