این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۴۱-۶۰
عنوان فارسی
استفاده از کروماتوگرافی مایع فاز معکوس با کارایی بالا (RP-HPLC) در بررسی تنوع ژنتیکی گندم نان
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور ارزیابی قابلیت روش کروماتوگرافی مایع فاز معکوس با کارایی بالا (RP-HPLC) در بررسی پروتئینهای ذخیرهای و تنوع ژنتیکی آن در ایزولاینهای بهاره و پاییزه، ارقام زراعی و بومی گندم نان اجرا گردید. پروتئینهای گلیادین حاصل از آرد 5 بذر تصادفی از هر ژنوتیپ، با روش RP-HPLC تجزیه شدند. در این روش از ستون Nucleosil C18 300A و یک ستون محافظ و حلال متحرک استونیتریل حاوی TFA استفاده شد. کلیه شرایط انتخاب شده برای تجزیه پروتئینهای ذخیرهای، اهداف این مطالعه را با منظور نمودن سرعت و بازده جداسازی مناسب تأمین نمود. تحت این شرایط تعداد اجزای حاصل از تجزیه گلیادینها بیشتر از ریزواحدهای تجزیه الکتروفورز بود. به علاوه نتایج کمی حاصل از تجزیه RP-HPLC، تجزیه و تحلیل آماری دادهها را آسان نمود. همچنین تجزیه گلیادینها با روش RP-HPLC قابلیت بالایی در شناسایی ژنهای چاودار داشت، به طوری که به سهولت حضور سکالینهای امگا در ژنوم رقم فلات را معلوم کرد. بنابراین نتیجهگیری شد که تجزیه RP-HPLC پروتئینهای گلیادین میتواند کارآیی روش الکتروفورز را داشته باشد و حتی در مواردی جایگزین آن شود. نتایج تجزیه خوشهای پلیپپتیدهای گلیادین بیانگر افزایش تدریجی تنوع ژنتیکی از ایزولاینها تا ارقام بومی بود. در مجموع، در بین ارقام بومی، گندمهای علی آباد، عقدا، سفید بافقی، قرمز بافقی، شهداس و سرخه از تنوع ژنتیکی بیشتری برخوردار بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Capability of Reversed-Phase High-Performance Liquid Chromatography (RP-HPLC) in the study of Genetic Variation in Bread Wheat
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the capability of reversed-phase high performance liquid chromatography (RP-HPLC) of wheat (Triticum aestivum L.) storage proteins, and their genetic variability in different winter and spring isolines, cultivars and landraces. Gliadin proteins were extracted from the flour of five randomly selected seeds of each genotype. In this method, Nucleosil C18 300 A column (250×4.6 mm ID), equipped with a guard column and acetonitrile containing TFA as mobile phase was used. All selected conditions for RP-HPLC such as suitable velocity and resolution were sufficient to achieve the objectives of this study. Under these conditions, the number of gliadin components by RP-HPLC analysis was more than electrophoresis subunits. In addition, quantitative results of RP-HPLC facilitated the data analysis. Also gliadin analysis by RP-HPLC had a high potential in detecting rye (Secale cereale L.) genes, so that the presence of ω-secalins in the genome of Falat variety was easily detected. Therefore, it was concluded that RP-HPLC analysis of gliadin proteins is as efficient as electrophoresis, and could even replace it in some cases. The result of cluster analysis for gliadin polypeptides indicated the gradual increase of genetic variation from isolines to landraces. Generally speaking, among the landraces, Ali Abad, Aghda, Sefid Bafghi, Ghermez Bafghi, Shahdas and Sorkheh had greater genetic variations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا امیری | r. amiri
عبدالمجید رضایی | a. rezai
محمد شاهدی | m. shahedi
شهرام دخانی | s. dokhani
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات