این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۱۰۵-۱۱۳

عنوان فارسی واکنش مرغهای تخمگذار به تغییرات کلسیم و مکمل ویتامین D۳
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور مطالعه اثر پنج سطح 06/3، 23/3، 4/3، 57/3 و 74/3 درصد کلسیم و سه سطح 2000، 2200 و 2400 واحد بین‌المللی در کیلوگرم جیره ویتامین 3 Dبر خصوصیات تولیدی مرغهای تخمگذار به اجرا درآمد. آزمایش در یک طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3 × 5 که جمعاً 15 تیمار آزمایشی را تشکیل دادند، صورت گرفت. 240 قطعه مرغ 26 هفته‌ای لگهورن سفید از سویه‌های لاین 36 W به 60 واحد آزمایشی تقسیم شدند، به طوری که هر تیمار 4 تکرار داشت. مدت آزمایش 90 روز بود و در پایان آزمایش مرغها 38 هفته سن داشتند. نتایج نشان داد که سطوح کلسیم بر درصد تولید، مصرف غذا، بازده تخم مرغ و ضریب تبدیل غذا اثر معنی‌داری نداشت، ولی سطح 4/3 درصد کلسیم سبب افزایش معنی‌داری (05/0>P) در وزن تخم مرغ شد. ویتامین 3 D اثر معنی‌داری روی وزن تخم مرغ، مصرف غذا و بازده تخم مرغ نداشت، اما با افزایش سطح ویتامین 3 D، درصد تولید به طور معنی‌داری (05/0>P) افزایش و ضریب تبدیل غذا کاهش یافت. اثر متقابل کلسیم و ویتامین 3 D بر وزن تخم مرغ و درصد تولید معنی‌دار بود (05/0>P). معادلات رگرسیون به دست آمده نشان داد که از کلسیم و ویتامین 3D جیره می‌توان صفات تولیدی را تخمین زد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلسیم ، ویتامین 3 D ، صفات تولیدی

عنوان انگلیسی Response of Laying Hens to Calcium and Vitamin D3 Supplementation Manipulation
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was carried out to study the effect of different levels (3.06, 3.23, 3.4, 3.57 and 3.74%) of calcium and vitamin D3 supplementation (2000, 2200 and 2400 IU/kg diet) on the performance of laying hens. In a completely randomized design and in a 5 × 3 (15 treatments) factorial arrangement, two hundred and forty (240) white leghorn laying hens strain Hy-Line W 36, 26 weeks old, were divided into 60 replicates, four hens per replicate. The experimental period lasted 90 days, until the hens reached 38 weeks of age. The results indicated that calcium levels did not have any significant effects on the percentage of egg production, feed consumption, feed conversion ratio and egg mass. Egg weight significantly (P < 0.05) increased at 3.4% Ca level. Vitamin D3 had no significant (P < 0.05) effects on egg weight, feed consumption and egg mass, but feed conversion ratio significantly (P < 0.05) decreased and percentage of egg production raised significantly (P < 0.05) due to added vitamin D3. Interaction between vitamin D3and calcium on egg weight and egg production was significant (P < 0.05). The regression equations indicated that performance traits can be estimated from calcium and vitamin D3levels in diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Calcium, Vitamin D3, Performance traits, Laying hens

نویسندگان مقاله محسن افشارمنش | m. afsharmanesh


جواد پوررضا | j. pourreza



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-34&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات