این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۷۵-۹۱

عنوان فارسی تأثیر جایگزینی جو به جای ذرت ، با و بدون استفاده از آنزیم در تغذیه جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله مصرف جو به علت داشتن پلی‌ساکاریدهای بتا–گلوکان در جیره جوجه‌های گوشتی محدودیت دارد. می‌توان با مصرف آنزیم‌های تجارتی از جو به مقدار بیشتری در جیره طیور استفاده کرد. این آزمایش به منظور بررسی تأثیر مکمل آنزیمی بتا–گلوکاناز بر عملکرد جوجه‌های گوشتی، درصد چربی محوطه بطنی، وزن روده‌ها و ارزیابی اقتصادی تولید یک کیلوگرم گوشت در جیره‌های شامل سطوح مختلف ذرت و جو به اجرا درآمد. تعداد 540 قطعه جوجه گوشتی تجارتی در سن هفت روزگی به 45 گروه 12 قطعه‌ای تقسیم شدند و به هر سه گروه از جوجه‌ها یکی از 15 جیره آزمایشی که در آنها جو در سطوح صفر (گروه شاهد)، 25، 50، 75 و 100 درصد جایگزین ذرت شده بود، همراه با دو سطح از آنزیم (025/0 و 05/0 درصد)، تا سن 49 روزگی داده شد. جیره‌ها با استفاده از روغن به نحوی فرموله شدند که پروتئین و انرژی آنها یکسان گردیده بود. در سن 49 روزگی دو قطعه خروس و دو قطعه مرغ از هر تکرار انتخاب و پس از وزن کشی، جهت تعیین وزن لاشه، چربی محوطه بطنی و وزن روده‌ها ذبح شدند. نتایج نشان داد که افزایش وزن جوجه‌های گوشتی با افزایش هر سطح از جانشینی جو بدون آنزیم به جای ذرت به ترتیب 83/0، 08/6، 9/12 و 1/16 درصد کاهش یافت. افزایش وزن جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌های حاوی مقادیر بالای جو و سطح 05/0 درصد آنزیم هیچ گونه اختلاف معنی‌داری (01/0>p) با گروه شاهد نداشت. همچنین مکمل آنزیمی در هر دو سطح، به خصوص در سطح 05/0 درصد باعث بهبود معنی‌داری (01/0>p) در مصرف غذا و ضریب تبدیل غذایی جوجه‌های تغذیه شده با جو شد. آنزیم در هر دو سطح به کار رفته، مخصوصاً در سطح 05/0 درصد باعث کاهش معنی‌دار (01/0>p) در چربی محوطه بطنی جوجه‌ها گردید. نتایج کلی این آزمایش نشان داد که جو با آنزیم جایگزینی مناسب برای ذرت بوده و سطح 05/0 درصد آنزیم، به دلیل عملکرد بهتر و تولید اقتصادی‌تر یک کیلوگرم گوشت، بر سطح 025/0 درصد آنزیم برتری دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جو، آنزیم ، عملکرد ، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی The Effects of Barley Instead of Corn With and Without Enzyme for Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله Barley consumption is limited in broiler chicken diet due to their β. glucanas polysaccharide content. The application of synthetic enzymes in poultry diet can increase the barley content. The purpose of this experiment is to study the effect of enzyme supplement-β-glucanas on the performance of broiler chickens, percentage of abdominal fat, intestine weight and economic evaluation of production of one kilogram of meat in diets including different levels of barley and corn. Five hundred forty-one-day-old commercial broiler chickens (Arian) were divided into 45 groups, 12 chickens per group Each one of the 15 experimental diets, in which barley was substituted for corn at levels 0, 25, 50, 75 and 100% with 2 levels of enzymes (0.025 and 0.05%) was fed to 3 groups of chickens for 49 days. All diets were isoenergetic and isonitrogenous. Plant oil was used to make diets isoenergetic. The results showed that the rate of weight increase of broiler chickens decreased as each level of free enzyme barley was replaced at 0.83, 6.08, 12.9, 16.1 %, respectively. The weight gain of the chickens fed with diets including a large amount of barley and 0.05% enzyme didn’t have any significant difference (P < 0.01) with the control group. The chickens fed with diet including barley and 0.025% enzyme didn’t have any significant difference either (except at 75% and 100% barley replacements). Enzyme supplementary at 0.025% and 0.05% levels (especially at 0.05%) caused significant improvement (P < 0.01) in food consumption and feed conversion ratio of chickens fed with diets including barley. Analysing the carcass of these chickens showed that the enzyme used at both levels, especially at 0.05 %, caused a significant decrease (P < 0.01) in abdominal fat (3.62% vs. 4%). It was also seen that the weight of chickens fed with enzyme decreased significantly (P < 0.01) in comparison with chickens fed with free enzyme barley diets (9.57% vs. 14.81 %). The economic calculation results of producing meat in this experiment pointed out that using barley and corn caused reduction in production expenses. The general results of this study showed that barley with enzyme is a suitable replacement for enzyme and further that 0.05% level of enzyme is better than 0.025% level due to its performance and better economic results.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Barley, Enzyme, Performance, Broiler chicken

نویسندگان مقاله علی پیشنمازی | ali pishnamazi


جواد پوررضا | javad pourreza



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-56&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات