این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۹۳-۱۰۰

عنوان فارسی بررسی تأثیر مراحل مختلف رشد و زمان برداشت روی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.)
چکیده فارسی مقاله میزان فعالیت بیولوژیک و کاربرد اسانس مریم‌گلی (Salvia officinalis (Lamiaceae در صنایع دارویی، غذایی و یا بهداشتی بستگی به ترکیبات شیمیایی موجود در آن دارد که خود تحت تأثیر عوامل مختلف می‌باشد. به منظور مشخص نمودن میزان کمی و نوع ترکیب اسانس در طی مراحل مختلف رشد، اقدام به جمع‌آوری گیاه شد. اندامهای مختلف گیاه به تفکیک و به روش بخار آب مورد اسانس‌گیری قرار گرفت، سپس اسانس‌ها به روش دستگاهی (GC/MS) آنالیز گردید. نتایج نشان داد که ترکیبات اسانس در اندامهای مختلف از نظر نوع و مقدار متفاوت است. آلفا و بتا توجون به عنوان دو ترکیب مطرح در اسانس مریم‌گلی کمترین مقدار را در اندام برگ (در زمان گلدهی) نشان می‌دهند (2/1% و 3/0%). تحقیق حاضر نشان داد که میزان کامفر (9/2%)، سینئول (2%)، آلفا و بتا توجون (4/6% و 6/1%) در اسانس سرشاخه گیاه مورد بررسی کمتر از میزان استاندارد بین‌المللی یعنی به ترتیب 33%، 10%، 16% و 2% است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مریم گلی، خانواده نعنائیان ، اسانس

عنوان انگلیسی A Study of Chemical Composition of Essential Oil from Salvia officinalis L. During Different Growth Stages
چکیده انگلیسی مقاله Biological activity and making use of sage essential oil in different industries depend on the chemical composition of the essential oil which is itself affected by several factors. In order to study the quality and quantity of the essential oil during growth stages, samples of the plant were gathered. The essential oil was extracted through steam distillation from the different plant parts separately. Volatile parts were analyzed with GCMS instrument. The study showed that the quality and quantity of the chemicals from different parts of the plant were not the same: Alpha-thujone and Beta-thujone as two important compounds were the lowest in the leaves of sage at flowering stage (1.2%, 3%, respectively). The study also showed that the quantity of Camphor (2.9%), Cineole (2%), Alpha-thujone (6.4%) and Beta-thujone (1.6%) in the essential oil of aerial parts of the plant were lower than the international standards (33%, 10%, 16% & 2%, respectively).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sage, Lamiaceae, Salvia officinalis, Essential oil

نویسندگان مقاله لطیفه احمدی | latifeh ahmadi


مهدی میرزا | mehdi mirza



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-55&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات