این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۲، شماره ۵، صفحات ۴۷-۵۹
عنوان فارسی
تأثیر پرایمینگ بذر بر رشد رویشی، محتوای کلروفیل، محتوای آب نسبی و توزیع ماده خشک در رقم گلدشت گلرنگ در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی اثر تنش شوری و پرایمینگ بر رشد رویشی و برخی ویژگیهای فیزیولوژیک گلرنگ، رقم گلدشت، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ولیعصر رفسنجان در سال 1388 اجرا شد. تیمارها شامل پرایمینگ بذر در چهار سطح (بدون پرایمینگ، پرایمینگ با آب مقطر، پرایمینگ با کلرید سدیم و پرایمینگ با نیترات کلسیم 20 میلیمولار به مدت 24 ساعت) و شوری در چهار سطح (صفر، 8، 16 و 24 دسیزیمنس بر متر) بودند. نتایج نشان داد که با افزایش شوری، صفات وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه، ارتفاع ساقه، سطح برگ و وزن خشک گلآذین کاهش معنیداری یافت. افزایش شوری، تسهیم ماده خشک را بهطور معنیداری متأثر کرد. بهطوریکه با افزایش شوری، توزیع ماده خشک بیشتر به سمت ساقه و گلآذین بود. لیکن با کاهش توزیع ماده خشک به سمت ریشه و برگها همراه بود. با افزایش سطح شوری، نسبت ریشه به ساقه بهطور معنیداری کاهش یافت، که بیانگر انتقال بیشتر ماده خشک به ساقه در شرایط تنش شوری است. هر چند که افزایش شوری به-طور معنیداری وزن خشک ریشه را کاهش داده بود. در شوری 24 دسیزیمنس بر متر، این رقم گلرنگ ماده خشک بیشتری را به ساقه در مقایسه با ریشه و برگ منتقل میکند. نتایج مقایسه میانگینها بیانگر کاهش بیشتر محتوای کلروفیل برگ و عدد Spad در سطوح بالاتر شوری بود. سطح برگ و ارتفاع بوته تنها در شوری بیش از 16 دسیزیمنس بر متر کاهش معنیداری نشان دادند. نتایج این پژوهش به-طور کلی نشان داد که رقم گلدشت گلرنگ در مرحله رشد رویشی، به علت وجود برخی سازوکارهای مقاومت به تنش شوری در این گیاه، میتواند شوری تا سطح 16 دسیزیمنس بر متر را با کاهش محسوس در وزن خشک ساقه و ریشه تحمل کند. هر چند تأیید دقیق این نتیجه نیازمند یک پژوهش مزرعهای میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاخص اسپد، تسهیم ماده خشک، پیش تیمار بذر
عنوان انگلیسی
Effects of Seed Priming on Growth, Chlorophyll Content, Relative Water Content and Dry Matter Distribution of Safflower (Carthamus tinctorius, cv. Gholdasht) under Salinity Stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the salinity and priming effects on vegetative growth and some physiological traits of safflower, cv. Goldasht, a factorial experiment, with completely randomized blocks design and 4 replications, was conducted in Research Greenhouse of Vali-e-Asr University of Rafsanjan in 2009. Treatments included seed priming at 4 levels (no prime as control, priming with distilled water, priming with NaCl and priming with 20 Mm Ca(NO3)2 for 24 hours) and salinity at 4 levels (0, 8, 16 and 24 dS/m). Results indicated that dry weight of aerial parts, root dry weight, stem length, leaf area and head dry weight were decreased with increasing salinity. Salinity affected significantly the dry matter partitioning. As in higher salinities, more dry matter was translocated to stem and head, which was accompanied with less dry matter translocation to roots and leaves. The root/shoot ratio was significantly decreased with increasing salinity due to higher dry matter translocation to stems. Though, higher salinities decreased significantly the root dry weight. At salinity level of 24 dS/m, this safflower cultivar translocated more dry matter to shoots as compared to roots and leaves. Comparison of means showed that chlorophyll content and Spad index were decreased at higher salinity levels. Leaf area and plant height were significantly reduced only at salinities higher than 16 dS/m. The results of this experiment showed that in general, the Goldasht cultivar of safflower could tolerate salinity stress up to 16 dS/m in the vegetative stage with prominent decrease in stem and root dry weight, which could be due to some resistance mechanisms to salinity. This result must be accurately evaluated in a field experiment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Spad index, Dry matter distribution, Seed pretreatment.
نویسندگان مقاله
سمیه زیبایی | s. zibai
, college of agric., vali-e-asr univ. of rafsanjan, refsanjan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
اصغر رحیمی | a. rahimi
, college of agric., vali-e-asr univ. of rafsanjan, refsanjan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
حسین دشتی | h. dashti
, college of agric., vali-e-asr univ. of rafsanjan, refsanjan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-14&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات