این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۸۱-۹۰

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک و تراکم مرغ در تابستان بر کیفیت پوسته تخم مرغ و عملکرد مرغان تخمگذار
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور تعیین اثرات سطوح مختلف ویتامین C (صفر، 150، 300 و 450 قسمت در میلیون) و تراکم در قفس (3، 4 و 5 مرغ) بر کیفیت پوسته تخم مرغ و عملکرد مرغان تخمگذار، تحت شرایط دمای بالای محیطی به اجرا در آمد. یک آزمایش فاکتوریل 4×3 شامل 12 تیمار آزمایشی در یک طرح کاملاً تصادفی به مورد اجرا گذاشته شد. 192 مرغ لگهورن سفید، در سن 25 هفتگی به 48 واحد آزمایشی تقسیم شدند. در هر تیمار 4 تکرار وجود داشت. طول دوره آزمایش 12 هفته بود. صفات مورد اندازه‌گیری عبارت بود از: وزن تخم مرغ، وزن پوسته، ارتفاع سفیده، ضخامت پوسته، تولید روزانه هر مرغ (گرم)، درصد تولید تخم مرغ و ضریب تبدیل غذایی. درصد تولید به طور روزانه و صفات تولید روزانه هر مرغ (گرم)، وزن تخم مرغ، وزن پوسته، ارتفاع سفیده، و ضخامت پوسته، هر دو هفته اندازه‌گیری می‌شد. درصد کلسیم پوسته، در آخرین دوره نمونه‌گیری اندازه‌گیری گردید. ویتامین C به میزان 150 قسمت در میلیون باعث افزایش معنی‌دار وزن تخم مرغ و کلسیم پوسته و به میزان 300 قسمت در میلیون سبب افزایش معنی‌دار ارتفاع سفیده گردید (05/0 > P). تراکم بر وزن پوسته، ضخامت پوسته، ارتفاع سفیده و درصد کلسیم پوسته تأثیر معنی‌دار نداشت. وزن تخم مرغ، تولید روزانه هر مرغ (گرم) و درصد تولید، با افزایش تراکم کاهش معنی‌دار داشت (05/0 > P) و ضریب تبدیل فقط با افزایش تراکم افزایش معنی‌دار نشان داد (05/0 > P). اثر متقابل ویتامین C و تراکم بر وزن پوسته و وزن تخم مرغ معنی‌دار بود (05/0 > P).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Different Levells of Ascorbic Acid and Cage Density on Egg Shell Quality and Performance of Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was carried out to study the effects of different levels of vitamin C (0, 150, 300 and 450 ppm) and cage density (3, 4 and 5 birds) on performance and egg shell quality of laying hens under high environmental temperature. In a completely randomized design with 3 × 4 factorial arrangement, one hundred and ninety two (192) 25 week white leghorn hens were divided into 48 replicates four hens per replicate. The experimental period lasted 90 days. The criteria measured were: percentage production, egg weight, egg output, feed conversion ratio, shell thickness, shell weight, shell calcium and albumin height. Daily egg production and biweekly egg weight, shell thickness, shell weight and albumin height were recorded. Shell c1acium was measured at the end of the experiment's period. The results indicate that, 150 ppm vitamin C significantly (P < 0.05) increased egg weight and shell calcium. Albumin height was significantly (P < 0.05) increased at 300 ppm vitamin C supplementation. Cage density had no effects on shell weight, thickness and calcium, and albumin height. Egg weight, egg production and egg output were reduced significantly (P < 0.05) due to increased cage density. Feed conversion ratio was also increased significantly (P < 0.05) as cage density was increased. Interactions between vitamin C and cage density on shell and egg weight were significant (P < 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیدمحمد هاشمی | ٍsayed mohammad hashemi


جواد پوررضا | javad pourreza



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-253&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات