این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۱۶
عنوان فارسی
کاربرد باقلا در جیره طیور گوشتی و راههای کاهش اثر بازدارنده تریپسین آن
چکیده فارسی مقاله
تعداد 36 قطعه خروس بالغ لگهورن و 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی، در دو آزمایش به روش کامل تصادفی، برای اندازهگیری انرژی قابل متابولیسم و تعیین ارزش غذایی باقلا در جیره طیور گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفتند. جوجهها تحت یک طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل در 10 تیمار و 3 تکرار برای مدت 8 هفته از جیرههای همازتی که دارای صفر، 10، 20 و 30 درصد باقلا به صورت خام، پخته و پوست گرفته بود تغذیه شدند. نتایج آزمایش سیبالد نشان داد که پختن باقلا باعث افزایش معنیداری در انرژیزایی باقلا نگردید، در صورتی که باقلای پوست گرفته شده از ارزش انرژیزایی معنیدار (05/0 > p) بالاتری برخوردار بود. عملآوری باقلا تأثیر معنیداری بر روی وزن نهایی بدن در هفته هشتم نگذاشت. اختلاف معنیدار در ذخیره چربی و ضریب تبدیل غذایی، تحت تأثیر عملآوری و مقدار مصرف باقلا مشاهده نگردید. وزن و درصد لوزالمعده جوجههایی که از باقلای پوستهدار تغذیه شده بودند به طور معنیداری (05/0 > p) بیشتر از آنهایی بود که از باقلای بدون پوسته استفاده نموده بودند. این نمایانگر وجود ممانعتکننده تریپسین در پوسته باقلا بود که پختن باقلا برای 15 دقیقه باعث شد وزن و درصد لوزالمعده در حد لوزالمعده جوجههایی بماند که از باقلای بدون پوسته استفاده کرده بودند، که مبین از بین رفتن ممانعتکننده تریپسین در اثر حرارت است. نکته قابل توجه این که گروه شاهد که کنجاله سویای بیشتری مصرف نموده بودند لوزالمعدهای به وزن 67/4 گرم داشتند که در مقایسه با وزن لوزالمعده گروه تغذیه شده با باقلای پوستهدار، گروه تغذیه شده با باقلای بدون پوسته و گروه تغذیه شده با باقلای پخته شده (به ترتیب 83/4، 83/3 و 4 گرم) بسیار بالاست. این نشان میدهد که احتمالاً کنجالههای سویا در کارخانههای روغنکشی حرارت کافی جهت از بین رفتن عوامل ضدتغذیهای نمیبینند. تحقیق بیشتر در این زمینه توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باقلا، بازدارندهْ تریپسین
عنوان انگلیسی
Utilization of Faba Bean in Broiler Ration and Means of Reducing the Effect of Its Trypsin Inhibitor
چکیده انگلیسی مقاله
A total of adult leghorn roosters and 360 day-old broiler chicks were used in two completely randomized experiment to evaluate metabolizable energy (ME) and feeding value of faba beans in broiler rations. In a factorial arrangement with 10 treatments and 3 replicates chicks were fed isonitrogenous rations containing either 0, 10, 20 or 30 percent of raw, cooked or dehulled faba beans for 8 weeks. Data from sibbald procedure showed cooking had no significant effect on energy value of beans, while dehulled beans had a significantly (p < 0.05) higher energy value. Final body weights at 8th week of age were unaffected due to processing of beans. No significant differences were observed in liver weight, abdominal fat or feed efficiency ratio due to processing and/or percentage of beans in the ration. Raw, whole beans significantly (p < 0.05) increased percentage and weight of pancreas compared to those that had consumed dehulled beans. This indicates that trypsin inhibitor is located in hulls. Cooked beans reduced pancreas size to normal, indicating destruction of inhibitor due to cooking. One interesting point is that the control group which consumed more soybean meal had a pancreas weight of 4.67 grams comparable to 4.83 grams of pancreas weights of chicks consuming raw, whole beans. This last fact indicates that soybean meals might not have received enough heat treatments during processing, which requires further investigation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Faba bean, Trypsin inhibitor, Broiler ration
نویسندگان مقاله
عبدالحسین سمیع | abdol hossain samie
جواد پوررضا | javad pour reza
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-261&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات