این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۱۰۳-۱۱۳

عنوان فارسی جایگزینی منابع پروتئین گیاهی به جای پودر ماهی در تغذیه قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله برای بررسی اثر جایگزینی منابع پروتئین گیاهی به جای پودر ماهی بر عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان، 3 منبع پروتئین گیاهی شامل کنجاله‌های سویا، آفتابگردان و پنبه دانه در 4 سطح جایگزینی 10، 20، 30 و 40 درصد به جای پودر ماهی، در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 4 × 3 به علاوه یک شاهد در سه تکرار مورد استفاده قرار گرفت. کلیه جیره‌ها هم‌انرژی و هم‌پروتئین بود. تعداد 780 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان انتخاب و در 39 قفس (هر قفس 20 قطعه ماهی) جای گرفتند و پس از 2 هفته سازگاری، به مدت 46 روز با 13 جیره آزمایشی تغذیه شدند. این جایگزینی سبب تفاوت معنی‌داری در معیارهای مورد ارزشیابی در مقایسه با جیره شاهد نشد. ماهیان تغذیه شده با جیره‌های حاوی 30 و 40 درصد کنجاله پنبه دانه، وزن بیشتر، عملکرد رشد بهتر و ضریب تبدیل کمتری نسبت به ماهیان تغذیه شده با سایر جیره‌ها داشتند، ولی این تفاوت معنی‌دار نبود. بدون در نظر گرفتن سطح جایگزینی، مقایسه ماهیان تغذیه شده با 3 منبع پروتئین گیاهی مختلف نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی کنجاله آفتابگردان به طور معنی‌داری (01/0 > p) میانگین وزن و نسبت بازده پروتئین کمتر، عملکرد رشد پایین‌تر و ضریب تبدیل بالاتری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره‌های محتوی کنجاله‌های سویا و پنبه دانه داشتند. وزن نسبی کبد ماهیان تغذیه شده با جیره سویا به طور معنی‌داری (01/0 > p) بیش از ماهیان تغذیه شده با جیره‌های پنبه دانه بود. جایگزینی جزیی کنجاله پنبه دانه، سبب دسترسی به انرژی بیشتر و بهبود عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید. به هر حال جیره‌های محتوی کنجاله سویا تأثیر چندانی بر عملکرد قزل آلای رنگین کمان نداشت. این نتایج نشان می‌دهد که کنجاله‌های پنبه دانه و سویا می‌توانند به عنوان منبع جایگزین مناسبی برای پودر ماهی در جیره‌های قزل آلای رنگین کمان توصیه شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تغذیه ماهی ، پروتیئن گیاهی، رشد ، قزل آلا

عنوان انگلیسی Replacement of Fish Meal by Different Sources of Plant Protein in the Diet of Rainbow Trout ( Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله A 46-day feeding trial was conducted with rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) to examine the effects of partial substitution of plant protein sources with fish meal in diets. Three different sources of plant protein including soybean, sunflower and cottonseed meals were substituted by fish meal at four levels of 10, 20, 30 and 40 percentages. Each diet was assigned to triplicate groups of fish in a completely randomized design as a 3×4 factorial arrangement, with a control diet. Seven hundred and eighty fish were used in this trial. Twenty fish were randomly assigned to each of 39 pens and were acclimated in these pens to the experimental conditions two weeks before treatments began. This substitution caused no significant differences in all the criteria measured with control diet. Fish fed diets of 30 and 40 percent soybean meal substitution showed greater weight gain and better growth performance, lower FCR and higher PER values in comparison with the fish receiving other diets, although the differences were not significant. Irrespective of substitution levels, comparison of fish fed by three different sources of plant protein in their diets showed that the fish fed diet containing sunflower meal had significantly (p< 0.0l) lower final mean weight and growth performance, higher FCR and lower PER than the fish receiving soybean and cottonseed meal diets. Relative liver weight of fish receiving soybean meal diets was significantly (p< 0.0l) higher than those fed with cottonseed meal diets, but the difference was not significant when compared with the fish fed with the sunflower meal diets. Partial replacement of cottonseed meal resulted in a higher energy availability to fish and also better performance of fish. However, diets containing soybean meal showed not much effects on performance of rainbow trout. These results indicate that cottonseed and soybean meals can be recommended as a suitable and fish meal-sparing ingredient in diets for rainbow trout.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نصرالله محبوبی صوفیانی | nasrollah mahboobi soofiani


فاطمه شیرمحمد | fatemeh shir mohammad


جواد پوررضا | javad pour reza



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-269&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات