این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۳-۱۰
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضد درماتوفیتی عصارههای آبی و متانولی گیاه سیر بودار بر روی ترایکوفیتون منتاگروفایتیس، میکروسپروم کانیس و میکروسپروم جیپسئوم
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: سیر یکی از گیاهانی است که علاوه بر مصارف روزانه دارای خواص ضد عفونیکنندگی، ضد باکتریایی، دفع کرم و پایینآورندگی فشار خون میباشد. اهداف این تحقیق شامل: 1) بررسی اثرات ضد درماتوفیتی عصارههای متانولی و آبی گیاه سیر تازه بودار بر روی سه سویه قارچی ترایکوفیتون منتاگروفایتیس، میکروسپروم کانیس و میکروسپروم جیپسئوم، 2) تعیین حداقل غلظت ممانعتکننده از رشد ( Minimum Inhibitory Concentration ) قارچهای مذکور و 3) مقایسه غلظتهای مختلف عصارههای گیاه مورد نظر با داروی ضدقارچی کتوکونازول، بوده است. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، پس از تهیه بولب سیر تازه بودار و خشک کردن آن، پودر حاصل به مدت 4 روز در متانول 80% خیسانده و سپس توسط دستگاه تقطیر در خلاء، تغلیظ گردید. ماده حاصل پس از 48 ساعت در دمای 50 درجه سانتیگراد خشک شده و از 200 میلیگرم آن غلظتهای مختلف، از 625/0 میلیگرم در میلیلیتر تا 20 میلیگرم در میلیلیتر، تهیه گردید. قارچهای مورد نظر به روش نشاء کاری به محیط سابور و دکستروز آگار حاوی این غلظتها افزوده شد. در این تحقیق از داروی کتوکونازول نیز به عنوان شاهد مثبت استفاده گردید. یافتهها: حداقل میزان ممانعتکنندگی از رشد ( MIC ) دو قارچ ترایکوفیتون منتاگروفایتیس و میکروسپروم کانیس در هر دو عصاره متانولی و آبی یکسان بود، در حالی که اثر عصاره متانولی بر قارچ میکروسپروم جیپسئوم بیشتر از عصاره آبی آن میباشد. به طور کلی غلظتهای 10 و 20 تمامی عصارهها بیشترین اثر را در بازدارندگی از رشد تمامی قارچهای مورد آزمایش نشان دادند. نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، میتوان گیاه سیر را چه به صورت عصاره آبی و چه به شکل عصاره متانولی بر علیه قارچهای درماتوفیت انساندوست، حیواندوست و خاکدوست مؤثر دانست. واژههای کلیدی: سیر، درماتوفیت، ترایکوفیتون منتاگروفایتیس، میکروسپروم کانیس، میکروسپروم جیپسئوم
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Study of the Effects of Aqueous and Methanol Extracts of Garlic Against Trichophyton Mentagrophytes, Microsporum canis & Microsporum Gypseum
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیدامین آیت الهی موسوی | s a ayatollahi mousavi
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
بهرام یغمایی | b. yaghmai
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
میلاد مهرابیان | m. mehrabian
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-389-117&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات