این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۱۸۱-۱۸۶
عنوان فارسی
مطالعه اثر انواع مختلف عسل بر رشد سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا در شرایط برونتنی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeroginosa) یک باسیل گرم منفی است که به صورت فلور طبیعی در دستگاه گوارش و پوست یافت میشود. این باکتری در ایجاد عفونتهای فرصتطلب در سوختگیها و زخمها از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به مقاومت این باکتری به طیف وسیعی از آنتیبیوتیکها، یافتن مواد جایگزین بدون عوارض مانند عسل توسط بعضی از متخصصین توصیه شده است. با توجه به خواص ضدمیکروبی عسلهای مختلف بر آن شدیم تا در این مطالعه اثر این ماده را در منطقه کاشان روی باکتری فوق مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم. مواد و روشها: این مطالعه با روش آزمایشگاهی انجام شد. از 15 نمونه عسل تهیه شده، 8 نمونه عسل انتخاب و پس از انجام آزمایشات شیمیایی، مقدار قندهای احیاء کننده، آنزیم دیاستاز و مقدار قند ساکارز آنها تعیین گردید. به این ترتیب 6 نمونه عسل طبیعی و دو نمونه عسل غیرطبیعی و یک نمونه عسل ساختگی از شکر جهت کنترل انتخاب گردیدند. پس از تهیه رقتهای 5،10، 15، 20، 25، 30% از هریک از نمونهها در محیط مولرهینتون (V/V)، سوش استاندارد (27853=ATCC) سودوموناس آئروژینوزا روی محیطهای فوق کشت و نتایج ارزیابی گردید. دو نمونه عسل طبیعی نیز بعد از حرارت دادن با رقتهای فوق، مورد مطالعه قرار گرفتند. یافتهها: نتایج نشان داد که عسل طبیعی دارای سطح آنزیم استاندارد از رقت 10% به بالا روی رشد باکتری مؤثر بوده و از رقت 20% به بالا کاملاً مانع رشد باکتری شد در حالی که عسلهای طبیعی فاقد آنزیم دیاستاز اثرات ضد میکروبی کمتری داشتند. عسلهای غیرطبیعی هیچگونه اثر ضدمیکروبی نداشتند. نتایج نشان داد که حرارت دادن باعث کاهش خاصیت ضدمیکروبی عسل میشود. نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که عسلهای طبیعی دارای اثرات ضدمیکروبی روی سودوموناس آئروژینوزا هستند و با توجه به مقاومت این باکتری نسبت به طیف وسیعی از آنتیبیوتیکها، به عنوان یک جایگزین با پایش کامل عفونت و انجام تحقیقات درونتنی بیشتر، میتواند مورد نظر قرار گیرد. واژههای کلیدی: دیاستاز، زخم، سوختگی، سودوموناس آئروژینوزا، عسل
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیاستاز، زخم، سوختگی، سودوموناس آئروژینوزا، عسل
عنوان انگلیسی
Study of the Effects of Different Kinds of Honeys on the Growth of Standard Strain of Pseudomonas aeroginosa (in vitro)
چکیده انگلیسی مقاله
Study of the Effects of Different Kinds of Honeys on the Growth of Standard Strain of Pseudomonas aeroginosa (in vitro) M. Saffari PhD , M. Taghizadeh PhD , M. Pourbabaee BSc Received: 01/01/06 Sending for Revision: 24/06/06 Receiving Revised Manuscript:06/09/06 Accepted: 19/09/06 Background and Objective: Pseudomonas aeroginosa is a gram negative bacterium which is found in the intestinal tract and skin as normal flora. It can cause opportunistic infections, contaminated wounds especially burn lesions, and is resistant to many antibiotics. Many studies support the use of honey for these infections. The aim of this study was to investigate the possible bactericidal effects of different kinds of honey, on P. aeroginosa, in Kashan . Materials and Methods: This was a labaratory study. Eight out of 15 honey samples were selected and their reducing sugars, saccharose were quantified, also Diastase enzyme activity was determined. The included specimens were then classified to natural (6 specimens), synthetic unnatural (2 specimens) and a sample prepared by sugar, and two by heat-inactivated natural honeys. Different concentration (V/V) containing 5, 10, 15, 20, 25, 30 percent of honeys were added in the Muller Hinton agar and P. aeroginosa (ATCC=27853) were then cultured. Results: The results showed that natural honeys at the concentration of 10%, had bactricidal effects on the growth of P.aeroginosa. The synthetic honeys did not show this effect. but heating process reduced bactricidal properties of the honeys. Conclusion: We concluded that natural honeys can be used for the treatment of infectious wounds especially in burns, and superficial lesion. In vivo studies are also warranted to confirm the bactericidal effects of honey. Key words: Diastase, Wounds, Burns, Pseudomonas aeroginosa, Honeys
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Diastase, Wounds, Burns, Pseudomonas aeroginosa, Honeys
نویسندگان مقاله
محمود صفاری | m. saffari
استادیار گروه آموزشی میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
محسن تقی زاده | m. taghizadeh
- استادیار گروه آموزشی بیوشیمی و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
محمد پوربابایی | m. pourbabaee
کارشناس گروه آموزشی میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-89-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات