این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۲۲۰-۲۲۷
عنوان فارسی
مکانیسم اثر ضدمیکروبی عصاره متانولی مورد سبز بر روی باکتری E.coli K۱۲ HB۱۰۱
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: مورد گیاهی است که خاصیت ضد میکروبی داشته، از رشد باکتریها ممانعت کرده و مرگ بسیاری از پاتوژنها را باعث میشود. با توجه به مشخص بودن مکانیسم اثر بسیاری از داروهای ضدمیکروبی ، هنوز مکانی س م اثر ضدمیکروبی این گیاه به درستی مشخص نشده است. در این تحقیق مکانی س م اثر ضدمیکروبی عصاره متانولی مورد ، بر روی باکتری E .Coli HB101 مطالعه و بررسی شده است. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی باکتری E.Coli K12 HB101 حاوی پلاسمید pBR322 در محیط مولر هینتون آگار ، حاوی غلظتهای مختلف عصاره گیاه مورد (از 56/1 تا 25/6 میلیگرم در میلیلیتر محیط کشت) رشد داده شد. باکتریها ب ه وسیله سونیکاسیون و یخ زدن و ذوب کردن ، لیز شده و سپس فعالیت کاتالاز، سوپراکسیددیسموتاز( SOD )، آنتیاکسیدان تام و مالون دی آلدیید سلولی اندازه گیری شد. هم چنین DNA پلاسمیدی به روش لیزقلیایی تخلیص گردید و تغییر در حرکت پلاسمید ، در ژل آگار و ز نمونههایی که در غلظتهای مختلف عصاره گیاه مورد ، رشد داده شده بودند با یکدیگر مقایسه شد. یافتهها : غلظتهای مختلف مورد هیچ گونه اثری ب ر حرکت پلاسمید pBR322 در ژل نداشتند که نشان دهنده عدم تغییر وضعیت فضایی DNA است . با تغییر غلظت عصاره از 56/1 به 25/6 میلیگرم در میلیلیتر، فعالیت اختصاصی کاتالاز در سلولهای لیز شده از 7/0 ± 47/20 به 9/2 ± 1/5 واحد در میلیگرم پروتئین کاهش پیدا کرد. فعالیت سـوپـراکسیـد دیـسمـوتـاز ، تـحت شـرایـط فــوق از 2/5 ± 86/63 در نمـونـه شـاهـد بـه 6/1 ± 04/20 واحد در میلیگرم پروتئین در بالاترین غلظت عصاره کاهش یافت. همزمان با کاهش فعالیت SOD میزان فعالیت ویژه آنتیاکسیدان تام سلولی با افزایش میزان عصاره کاهش یافت ، ب ه طوری که از مقدار 5/0 ± 2/36 به 2/2 ± 42/6 میلیمول در میلیگرم پروتئین لیز شده سلولی رسید. اندازه گیری مقدار مالون دی آلدیید سلولی نشان داد که افزایش غلظت عصاره سبب افزایش مقدار نسبی آن از 6/7 ± 09/23 به 4/3 ± 92/49 میکروگرم در میلیگرم پروتئین می گردد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه مورد ، اثری روی DNA پلاسمیدی نداشته بلکه با افزایش رادیکالهای آزاد اکسیژن و افزایش پراکسیداسیون لیپیدی ، سبب صدمه سلولی شده و اثرات ضد میکروبی از خود نشان میدهد. واژههای کلیدی: E.coli K12 HB101 ، عصاره متانولی مورد، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، آنتیاکسیدان تام، مالون دی آلدیید
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Mechanisem of Antibacterial Activity of Methanolic Extract of Myrtus communis L. on E.coli K12 HB101
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
دکتر احمد غلامحسنیان | a. gholamhoseinian
دانشیار گروه آموزشی بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
دکتر محمدرضا شکیبایی | mr. shakibaei
استادیار گروه آموزشی میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
زهره جمالی | z. jamali
کارشناس ارشد گروه آموزشی بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-146-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات