این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۳۹-۵۱
عنوان فارسی
بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید فلفل دلمهای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان دزفول)
چکیده فارسی مقاله
ارزیابی چرخه حیات (LCA) رویکردی برای مطالعه اثرات زیستمحیطی تولید محصول یا انجام یک فعالیت است که بر اساس دو شاخص میزان مصرف منابع وانتشارآلایندهها محاسبه میگردد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات زیستمحیطی تولید فلفل دلمهای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات در سال های زراعی 90 تا 96 انجام شد. اطلاعات اولیه از طریق سازمان جهاد کشاورزی و مصاحبه حضوری از بین 260 نفر جامعه آماری، 152 کشاورز که از طریق فرمول کوکران تعیین شد در شهرستان دزفول به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اثرات زیستمحیطی، از روش 14040 ISO به ازای یک واحد کارکردی معادل با یک تن فلفل دلمهای استفاده شد. گرمایش جهانی، اسیدیته، تخلیه منابع آبی، فسیلی، فسفات و پتاس شش گروه تاثیر مورد مطالعه را تشکیل میدهند. نتایج نشان داد که آلاینده CO2 و NH3 در قالب گروه های تاثیر گرمایش جهانی واسیدیته درنظام کشت فلفل دلمهای بیشترین اثر را داشتند. مقادیرشاخص زیستمحیطی (EcoX) و شاخص تخلیه منابع (RDI) به ترتیب 0492/0 و 4806/0 محاسبه شدند. گروههای تاثیراسیدیته و منابع تخلیه فسفات بترتیب بیشترین پتانسیل آسیب به محیط زیست را درقالب گروههای تاثیر زیستمحیطی و تخلیه منابع داشتند. بنابراین، مدیریت مصرف کود اوره و جایگزینی بخشی از آن با منابع آلی و غیرشیمیایی در بومنظامهای کشاورزی به منظور کاهش آلودگیهای زیستمحیطی ایران امری ضروری واجتناب ناپذیراست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluating the Environmental Impacts of the Bell Pepper Production System Using the Life Cycle Assessment Technique (Case study: Dezful County (
چکیده انگلیسی مقاله
Life Cycle Assessment (LCA) is an approach to study the environmental impacts of product production or activities that are calculated based on two indicators of resource consumption and emissions. This study aims to investigate the environmental effects of the production of Bell pepper using The Life Cycle Assessment Technique was conducted during the years 2011-2017. The first information was obtained through the organization of Jihad-e-Agriculture and interviews and interviews from 260 statistical population with 152 farmers who were determined by the Cochran formula in Dezful In order to analyze environmental impacts, the ISO 14040 method was used for a functional unit equivalent to one ton of Bell pepper. The global warming, acidity, evacuation of water resources, fossil, phosphate and potassium comprise six groups of studied effect. The results showed that CO2 and NH3 pollutants in the form of groups of effect of global warming and acidity in the Bell pepper culture system had the highest effect. The values of environmental index (EcoX) and resource depletion index (RDI) were calculated 0.0492 and 0.4806, respectively. The effects of sensitivity and phosphate discharging sources respectively have the highest potential for environmental damage in the group of environmental impacts and Evacuated resources. Therefore, management of the use of urea fertilizer and the replacement of some of it with organic and non-chemical resources in agricultural indigenous peoples in order to reduce the environmental pollution of Iran is indispensable and inevitable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نسترین تدین پور |
گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
غلامرضا سبز قبائی |
گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
سولماز دشتی |
گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
نشانی اینترنتی
https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_9043_b6acaf6fd5e7fa372758a95db4c5118f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/810/article-810-1688351.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات