این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۵۰، شماره ۳، صفحات ۷۴۱-۷۵۱
عنوان فارسی
تأثیر آب مغناطیسی و غلظت محلول غذایی بر خصوصیات فیتوشیمیایی و صفات مورفولوژیکی گیاه فیسالیس
چکیده فارسی مقاله
مطالعه تغییرات فیتوشیمیایی و مورفولوژیکی فیسالیس بهعنوان گونهای ارزشمند از گیاهان دارویی، با ترکیبهای جدید از تیمارهای شدت مغناطیس (M) در چهار سطح صفر، 2/0، 3/0 و 4/0 تسلا و غلظت محلول غذایی (H) در چهار سطح 25/0، 5/0، 75/0 و تمام هوگلند اجرا گردید. نتایج نشان داد که تأثیر تیمارهای ترکیبی بر تمامی خصوصیات فیتوشیمیایی بهجز فاکتور فعالیت آنتیاکسیدانی و کلیه صفات مورفولوژیکی در سطح %1 معنیدار بود. حداکثر تأثیرگذاری مثبت معنیدار بر فاکتورهای فیتوشیمیایی در خصوصیت کلروفیل b با بهبود 15 برابری در تیمار شدت مغناطیس 4/0 تسلا و غلظت %50 حاصل شد. همچنین بیشترین اثرگذاری معنیدار مثبت بر فاکتورهای مورفولوژیکی در صفت وزن میوه با افزایش 5/2 برابری در تیمار 3/0 تسلا و غلظت %75 بهدست آمد. درمجموع، کاربرد آب مغناطیس و محلول غذایی میتواند بهجهت تأثیرگذاریهای معنیدار، در برنامهریزیهای تولید فیسالیس مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Magnetic Water and Concentration of Nutrient Solution on Phytochemical Characteristics and Morphological Traits of Physalis Plant
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to investigate the effect of different levels of magnetic intensity (0, 0.2, 0.3 and 0.4 tesla) and different concentrations of nutrient solusion (0.25, 0.50, 0.75 and 1 unit of Hogland) on phytochemical and morphological changes of Physalis, as one of the high valuable species of medicinal plants. The results showed that the effect of the combined treatments on all phytochemical properties (with the except of antioxidant activity factor), as well as all morphological traits, was significant at 1% level. The maximum significant and positive effect on phytochemical factors improving chlorophyll b characteristic 15 times was obtained under 0.4 tesla magnetic intensity and 50% Hoagland concentration. Also, the most significant positive effect on morphological factors improving fruit weight by 2.5 times was obtained under 0.3 tesla magnetic intensity and 0.75 Hoagland concentration. In general, the application of magnetic water and nutrient solution concentration is suggested to be considered in Physalis production plannings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیدهادی ابطحی |
گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه-ایران
وحید رضاوردینژاد |
عضو هیئت علمی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه-ایران
محمد همتی |
عضو هیئت علمی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه-ایران
ابوالفضل علیرضالو |
عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه-ایران
محمدتقی احمدی |
عضو هیئت علمی گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه-ایران
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_72055_de2ce5a06851894a4ea735fa59e29ec1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/684/article-684-1730150.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات