این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۱-۶

عنوان فارسی ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) نگهداری‌شده در یخچال توسط حسگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان
چکیده فارسی مقاله اهداف: در پژوهش حاضر به‌منظور ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی نگهداری‌شده در یخچال از حسگر ساخته‌شده با شناساگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان 2% استفاده شد. مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر ماهیان تازه سرزنی، شکم‌زنی و سپس شسته‌شده و چرخ شدند. برای تهیه فیلم کیتوزان 2گرم پودر کیتوزان در 100میلی‌لیتر استیک‌اسید 2% به کار رفت، سپس محلول شناساگر به آن افزوده شد. در دوره نگهداری شاخص‌های FFA، TBA و PV در روزهای صفر، 4، 8، 12 و 16 تعیین شد. یافته‌ها: کیفیت چربی نمونه‌ها از نظر فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک کاهش کاهش معنی‌داری را نشان داد. نتایج مربوط به ارزش رنگ (EΔ) طی دوره نشان داد این شاخص در دوره نگهداری افزایش داشت و رنگ حسگر از رنگ زرد تیره به رنگ قهوه‌ای تغییر یافت. آزمون همبستگی بین شاخص‌های FFA، TBA و PV با ارزش رنگ (EΔ) نشان داد که مقدار این همبستگی به ترتیب 89%، 87% و 49% بوده است که در همبستگی FFA با EΔ و PV با EΔ معنی‌دار بوده است (0/05>p). ‌نتیجه‌گیری: بر پایه یافته‌های این تحقیق می‌توان به این مهم دست یافت که این حسگر می‌تواند به‌عنوان حسگر تعیین اکسیداسیون، تازگی و تعیین عمر ماندگاری مورد استفاده قرار گیرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مینس ماهی، شناساگر برموفنول آبی، اکسیداسیون چربی، فیلم کیتوزان

عنوان انگلیسی Evaluation Quality oxidation Minced of Common Kilka (Clupeonella cultriventris caspia) in Cold Storage Conditions by Sensor Bromophenol Blue Base on Chitosan Film
چکیده انگلیسی مقاله Aims: In this study oxidation quality of common kilka mince (Clupeonella cultriventris caspia) in cold storage conditions by using fabricated sensor bromophenol blue base on chitosan film 2% was evaluated. Materials and Methods: In this experimental study, fresh fishes were headed, gutted and minced. For preparation chitosan film used 2gr powder chitosan in 100ml solvent acetic acid 2% then, solution indicator added. Changes in the quality index including peroxide value (PV), thiobarbituric acid (TBA) and free fatty acid (FFA) were determined during 0, 4, 8, 12 and 16 days' cold storage period. Findings Statistical analysis showed significant decrease in the lipid quality of sample with regard to oxidative and hydrolytic deterioration. The result color value (ΔE) showed significant increase in the period of cold storage and sensor color changed dark yellow to brown. The correlation between ΔE and FFA, TBA, and PV were 89%, 87% and 49% respectively. Conclusion: According to the finding of this research, this sensor can be used for oxidation, freshness, and shelf life determination.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شهاب نقدی | Sh. Naghdi
Seafood Processing Department, Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Iran
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

مسعود رضایی | M. Rezaei
Seafood Processing Department, Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Iran
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

نادر بهرامی‌فر | N. Bahramifar
Environment Department, Natural Resources Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Iran
گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-28268-2&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-1737717.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات