این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۱۱-۱۲۴
عنوان فارسی
ارزیابی رهایش وانیلین از ریزکپسولهای چندلایه تحت شرایط شبیهسازیشدۀ دهان
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، رهایش وانیلین از ریزکپسولهای چندلایه تشکیلشده از ایزولۀ پروتئین سویا، نشاستۀ اصلاحشده و کیتوزان که توسط خشککن پاششی تولیدشده بودند تحت شرایط مختلف بررسی گردید. ارزیابی رهایش با استفاده از یک شبیهساز دهان بررسی شد. پارامترهای موردنظر شامل متغیرهای دهانی نظیر بزاق و دامنۀ تنش واردشده بر میزان رهایش وانیلین بود. برای بررسی نحوۀ رهایش وانیلین ریزکپسولهشده، رهایش این ریزکپسولها (یک و دولایه) در دمای 37 درجۀ سانتیگراد و 6/8=pH و نیز تعداد دفعات جویدن (0، 30 و 55 دور در دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی ریزکپسولها مطالعه شد. نتایج بررسی رهایش ریزکپسولهای یکلایه (ایزولۀ پروتئین سویا) و دولایه (نشاستۀ اصلاحشده) براساس معادلۀ کورسمیر-پپاس حاکی از این بود که ریزکپسولهای دولایه نسبت به ریزکپسولهای یکلایه دارای ضریب نفوذ کمتری بودند که مقدار شاخص متوسط زمان انحلال (MDT) برای کپسول دولایه و یکلایه بهترتیب معادل 1/24 و 1/08 ساعت در دمای 37 درجۀ سانتیگراد محاسبه گردید، سپس در شرایط یکسان (افزودن بزاق و تنش برشی)، سرعت رهایش وانیلین از ریزکپسولهای دولایه کمتر از ریزکپسولهای یکلایه میباشد که این امر بهدلیل پوشش نشاستۀ اصلاحشدۀ اطراف پوستهها و افزایش ضخامت پوستۀ ریزکپسول دولایه میباشد که باعث کاهش سرعت انتشار وانیلین از ریزکپسولهای دولایه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دهان مصنوعی، رهایش، مدلسازی، وانیلین،
عنوان انگلیسی
Evaluation of the Release of Microcapsulated Vanillin under Simulated Oral Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, vanillin release from multilayered microcapsules consisting of isolated soy protein, modified starch, and chitosan produced by spray dryer was investigated. Vanillin release was studied using a mouth simulator. The parameters included oral variable such as saliva and the tension on vanillin release. To examine the release of vanillin, the release of these microcapsules (one and two-layers) at 37 °C and pH=6.8, as well as frequent chewing (0, 30 and 55 rpm) were investigated. The results of the release of single (isolated soy protein) and twolayers (modified starch) microcapsules according to the Korsemeyer- Peppas equation showed that the two-layer microcapsules were less diffusion coefficient than the one-layer microcapsules. Mean dissolution time for two-layer and one-layer were calculated 1.24 and 1.08 h at 37 °C, respectively.Therefore, at the same conditions (adding saliva and shear stress), the release rate of vanillin from the two-layer microcapsules was lower than the one-layer microcapsules due to the modified starch coating around the shells and the increase in the thickness of the shell of the two-layered microcapsule, which reduces the release velocity of vanillin from the two-layer microcapsules.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Modeling, Mouth Simulator, Release, Vanillin
نویسندگان مقاله
محبت محبی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مهدی وریدی |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محمد نوشاد |
دانشآموختۀ دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محمد خلیلیان موحد |
دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.rifst.ac.ir/article_90973_f2888a2a6b25f6f70a1978a015660d56.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1452/article-1452-1738917.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات