این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پزشکی قانونی، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۱-۵

عنوان فارسی ارتباط میزان سطح خونی سرب با درد شکم در بیماران مصرف‌کننده مزمن اپیوم خوراکی
چکیده فارسی مقاله اهداف: سرب یکی از فلزات سنگین است که می‌تواند به‌عنوان یک عامل توکسیک حاد یا مزمن عمل کند. قاچاقچیان ممکن است به مواد مخدر طی فرآیند تولید، به‌منظور افزایش وزن آن و کسب منافع بیشتر، سرب اضافه نمایند. بنابراین هدف این مطالعه، بررسی ارتباط میزان سطح خونی سرب در بیماران مصرف کننده اپیوم خوراکی با درد شکمی بود. ابزار و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی به‌صورت مقطعی، 122 بیمار مصرف‌کننده اپیوم خوراکی با شکایت درد شکم که در سال 1395 به اورژانس بیمارستان‌های رسول‌اکرم، فیروزگر، هفت‌تیر و بهارلو در شهر تهران مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. این افراد به‌صورت تمام‌شماری وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرسش‌نامه، تمامی اطلاعات بیماران شامل اطلاعات دموگرافیک، وضعیت سلامت و نحوه زندگی جمع‌آوری شد و سطح خونی سرب و فاکتورهای خونی در همه آنها مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 22 و توسط آزمون‌های آماری T مستقل و مجذور کای انجام شد. یافته‌ها: میانگین سطح خونی سرب در بیماران با درد شکم 32/27±87/49میکروگرم در دسی‌لیتر بود. در 29/5% بیماران سطح سرب در حد مسمومیت خفیف، 39/3% در حد مسمومیت متوسط و در 27/9% در حد مسمومیت شدید بود. نتیجه‌گیری: در تمامی بیماران مصرف‌کننده اپیوم خوراکی با شکایت درد شکم، میزان سطح سرب خون بالای 25میکروگرم در دسی‌لیتر و در حد توکسیک است. بنابراین احتمال مسمومیت سرب در مصرف‌کنندگان خوراکی تریاک به‌طور قوی وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اپیوم، درد شکم، سرب، مسمومیت

عنوان انگلیسی Relationship between Blood Lead Levels with Abdominal Pain in Consumers of Edible Opium
چکیده انگلیسی مقاله Aims): Lead is one of the heavy metals that can be a factor of acute or chronic toxicity. Smugglers may add lead to drugs during the production process in order to increase its weight and earning more benefits. In this regard, the aim of the present study was to investigate the relationship between blood lead levels in consumers of edible opium with abdominal pain. Instruments & Methods: This cross-sectional descriptive study was carried out on 122 consumers of edible opium with abdominal pain who referred to the emergency department of the Rasoul Akram, Firoozgar, Haft-e-Tir and Baharlu hospitals in 2016. The subjects were entered in the study by the counting-all method. Demographic information, health condition, and lifestyle of the patients were collected using a questionnaire as well as the blood lead level and blood factors of the subjects were measured. Data were analyzed through SPSS 22 software using independent t-test and Chi-squared test. Findings: The mean of blood lead levels in patients with abdominal pain was 87.49±32.27μg/. The lead level showed the mild, moderate and acute poisoning respectively in the 29.5%, 39.3% and 27.9% of the patients. Conclusion: The blood lead level in the consumers of edible opium with abdominal pain is above 25μg/dL which showed the toxicity. Therefore, there is a strong potential for lead poisoning in consumers of edible opium.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Opium,Abdominal Pain,Lead,Poisoning

نویسندگان مقاله حسن امیری | H. Amiri
Emergency Medicine Departmemt, Medicine Faculty, Iran University of Medical Sciences
گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

زینب نقابی | Z. Neghabi
Emergency Medicine Departmemt, Medicine Faculty, Iran University of Medical Sciences
گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

عباس آقابیکلوئی | A. Aghabiklooei
Legal Medicine Departmemt, Medicine Faculty, Iran University of Medical Sciences
گروه پزشکی قانونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران


نشانی اینترنتی http://sjfm.ir/browse.php?a_code=A-10-1469-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/20/article-20-1762710.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سم شناسی قانونی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات